понеділок, 10 жовтня 2022 14:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна у вогні після російських ракет: рятувальники показали фото
40

Триває ліквідація наслідків ракетних обстрілів РФ по мирних містах України. 10 жовтня зафіксували влучання в об'єкти критичної інфраструктури у восьми областях і Києві, де виникло понад 30 пожеж. Постраждали переважно об'єкти енергопостачання.

Унаслідок терористичної атаки загинули щонайменше 10 людей і травмовані близько 60 осіб, повідомляє пресслужба ДСНС.

Триває ліквідація наслідків ракетних обстрілів РФ
Фото: ДСНС
Триває ліквідація наслідків ракетних обстрілів РФ
Триває ліквідація наслідків ракетних обстрілів РФ
Триває ліквідація наслідків ракетних обстрілів РФ
Триває ліквідація наслідків ракетних обстрілів РФ

"Немає електропостачання у п'яти областях: Львівська, Полтавська, Сумська, Харківська й Тернопільска. На решті території України електропостачання пошкоджено частково. До гасіння пожеж та аварійно-рятувальних робіт залучили понад 1 тис. рятувальників і близько 120 одиниць техніки. Наслідки уточнюють", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський терміново звернувся до українців на тлі масованих атак РФ

На місцях працюють поліцейські, які допомагають людям і фіксують всі наслідки воєнних злочинів РФ. Працюють криміналісти й слідчі, щоб максимально зібрати доказову базу звірств Росії.

Унаслідок російських атак по Києву загинули п'ять людей, ще 47 поранені.

"Рятувальники працювали в шести точках, куди влучили ворожі ракети. Врятувати уже вдалося 12 людей. Ще 24 людини рятувальники евакуювали з пошкоджених будинків", – розповіла речниця управління ДСНС у Києві Світлана Водолага.

У понеділок, 10 жовтня, у Києві, Дніпрі й на Хмельниччині пролунала серія вибухів. Щонайменше було чотири прильоти в центральній частині Києва, але в різних місцях. Кілька вибухів пролунало в Шевченківському районі в центрі столиці. Усі екстрені служби вирушили на місце ударів.

У Шевченківському районі Києва внаслідок ракетного удару загинули люди. Кілька влучань відбулося в об'єкти критичної інфраструктури міста.

Лунали вибухи також у Кропивницькому, Тернополі й на Львівщині.

Дніпропетровщину 10 жовтня о 9:25 знову атакували росіяни. Є загиблі й поранені.

Ворог завдає ракетних ударів по Харкову й критичній інфраструктурі Харківської області. Важливі об'єкти зазнали пошкоджень. Деякий час може не бути електро- й водопостачання.

Зараз ви читаєте новину «Україна у вогні після російських ракет: рятувальники показали фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі