понеділок, 09 жовтня 2023 11:15

Захоплення заручників бойовиками ХАМАС змінило правила гри - ізраїльський генерал

Захоплення заручників бойовиками ХАМАС змінило правила гри - ізраїльський генерал
Бойовики ХАМАС масово захоплюють заручників в Ізраїлі. Фото: gettyimages.com

Бойовики ХАМАС визнають, що утримують на території Сектору Гази близько 130 ізраїльських заручників.

В Армії оборони Ізраїлю вважають, що це "змінює правила гри" при проведенні наземної операції в Секторі Гази, яку зараз планує ЦАХАЛ. Про це заявив голова Оперативного управління ЦАХАЛ генерал-майор Ізраїль Зів, повідомляє CBS News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість загиблих в Ізраїлі українців може зрости - МЗС

"Якщо б це був просто напад, ви могли б назвати це воєнними діями. Але те, що вони зробили із заручниками, знаючи, що наша цінність людського життя відрізняється від того, як вони її бачать - це те, що привело нас до точки неповернення. Тому ми повинні робити те, що ми повинні робити", - сказав військовий.

Однак, за його словами, факт наявності заручників в руках бойовиків не стримає ізраїльську армію від проведення військової операції проти ХАМАС.

"Це, звичайно, проблема, але нам доведеться робити і те, і інше: з одного боку, впоратися із заручниками і зробити максимум для їх порятунку та звільнення. З іншого боку, це не варіант відпустити ХАМАС на волю. Ізраїль повинен зробити все, щоб повністю знищити ХАМАС. Ми бачили, хто вони - беруть у заручники дітей, стареньких - тож як ми можемо досягти миру?" - наголосив генерал.

Вночі на 9 жовтня армія Ізраїлю із винищувачів, гелікоптерів та артилерії уразила понад 500 військових цілей угрупувань ХАМАС та "Ісламського джихаду" в Секторі Гази.

Ізраїльтяни, зокрема, завдали ударів по командних центрах бойовиків ХАМАС, повідомила армія Ізраїлю.

Зараз ви читаєте новину «Захоплення заручників бойовиками ХАМАС змінило правила гри - ізраїльський генерал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі