середа, 02 серпня 2023 13:14

Загрожує до 15 років тюрми: суд заочно обрав запобіжний захід екснардепу Рабіновичу

Загрожує до 15 років тюрми: суд заочно обрав запобіжний захід екснардепу Рабіновичу
Колишнього нардепа Вадима Рабіновича підозрюють у державній зраді. Фото: promin.cv.ua

Печерський суд Києва заочно обрав запобіжний захід колишньому народному депутату від фракції ОПЗЖ Вадиму Рабіновичу.

Суд Києва задовольнив клопотання слідчого Державного бюро розслідувань та призначив екснардепу запобіжний захід у вигляду тримання під вартою. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

За даними слідства, депутат розповсюджував серед населення та політичного керівництва країн Європейського Союзу антиукраїнську пропагандистську інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти створили реєстр зрадників – у списку 27 нардепів

"Рабінович у своїх численних виступах та інтерв'ю оприлюднював маніпулятивні висловлювання, що несли шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній та інформаційній безпеці України. Його пропагандистська діяльність допомагала керівництву Російської Федерації досягати своїх військово-політичних цілей та забезпечувала РФ ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України", ‒ наголосили в ДБР.

Колишньому народному депутату тепер загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Державне бюро розслідувань 26 липня повідомило про підозру у державній зраді колишньому нардепу від забороненої партії ОПЗЖ Вадиму Рабіновичу. Повідомлення про підозру відправили за допомогою запиту про міжнародну правову допомогу до Ізраїлю. Нардеп переховується за кордоном.

Торік у листопаді Верховна Рада позбавила Вадима Рабіновича депутатських повноважень.

Зараз ви читаєте новину «Загрожує до 15 років тюрми: суд заочно обрав запобіжний захід екснардепу Рабіновичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі