середа, 26 липня 2023 11:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Рабіновичу повідомили про підозру

Рабіновичу повідомили про підозру
Вадиму Рабіновичу загрожує до 15 років позбавлення волі. Фото: ДБР

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у державній зраді колишньому нардепу від забороненої партії ОПЗЖ Вадиму Рабіновичу.

Він поширював серед населення та політичного керівництва ЄС антиукраїнську пропаганду, передає ДБР.

"Рабінович у своїх численних виступах та інтерв'ю оприлюднював маніпулятивні висловлювання, що несли шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній та інформаційній безпеці України. Його пропагандистська діяльність допомагала керівництву Російської Федерації досягати своїх військово-політичних цілей та забезпечувала РФ ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти створили реєстр зрадників – у списку 27 нардепів

Повідомлення про підозру відправили за допомогою запиту про міжнародну правову допомогу до Ізраїлю. Нардеп переховується за кордоном.

Рабіновичу загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У січні президент Володимир Зеленський позбавив громадянства України народних депутатів від ОПЗЖ Віктора Медведчука, Тараса Козака, Рената Кузьміна і колишнього члена групи "Воля народу" Андрія Деркача.

Після цього Верховна Рада позбавила їх мандатів. У лютому припинили повноваження нардепа Ігора Абрамовича, також позбавили мандатів Наталію Королевську та її чоловіка Юрія Солода.

Торік позбавили мандатів Вадима Рабіновича та Ігоря Васильківського. Також позбавили мандатів Іллю Киву і Вадима Новинського.

Зараз ви читаєте новину «Рабіновичу повідомили про підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі