понеділок, 13 лютого 2023 07:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза залишається високою ‒ у Генштабі попередили про російські удари по Україні

Загроза залишається високою ‒ у Генштабі попередили про російські удари по Україні
Російські загарбники із різних видів озброєння обстрілюють прифронтові населені пункти України. Фото: radiosvoboda.org

Російські загарбники минулої доби завдали чотирьох ракетних ударів та 85 разів обстріляли українські міста і села з реактивних систем залпового вогню.

Загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів залишається високою на всій території України. Про це вранці 13 лютого повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Без суттєвих змін поки залишається ситуація на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках.

"Ознак формування наступальних угруповань противника там не виявлено. Водночас ворожих обстрілів зазнали райони 18 населених пунктів. Серед них ‒ Товстодубове, Бачівськ, Басівка і Попівка Сумської області. А також Красне, Глибоке, Вовчанськ, Фиголівка, Новомлинськ і Дворічна на Харківщині", ‒ йдеться у повідомленні.

"Гучно" було на Куп'янському та Лиманському напрямках. Там противник з мінометів та артилерії гатив по районах 22 населених пунктів. Постраждали, зокрема, Кислівка, Котлярівка, Піщане і Берестове Харківської області. А також Новоселівське, Макіївка, Невське, Діброва і Білогорівка на Луганщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог рахує втрати: ЗСУ повідомили гарні новини з передової

На Бахмутському напрямку танкових, мінометних та артилерійських обстрілів, зокрема, зазнали Спірне, Васюківка, Івано-Дар'ївка, Парасковіївка, Залізнянське, Часів Яр, Бахмут, Ступочки і Кліщіївка. Загалом – 16 населених пунктів.

На Авдіївському та Новопавлівському напрямках під танкові, мінометні та артилерійські обстріли потрапили райони 25 населених пунктів. Росіяни обстріляли Тоненьке, Авдіївку, Первомайське, Золоту Ниву. А також Невельське, Красногорівку, Мар'їнку, Пречистівку та Богоявленку Донецької області.

На Запорізькому напрямку під ворожим вогнем були Времівка і Новопіль на Донеччині. Обстріляли росіяни також Гуляйполе, Степове, Ольгівське, Новоданилівку, Новоандріївку, Малу Токмачку, Степногірськ і Чарівне Запорізької області та Нікополь на Дніпропетровщині.

На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждав Херсон. А також райони 20 населених пунктів, зокрема, Милове, Зміївка, Республіканець, Новокаїри, Веселе, Микільське, Антонівка та Дніпровське Херсонської області.

Окрім того, росіяни посилюють терор на тимчасово захопленій території херсонської області. Загарбники направили туди близько 200 військовослужбовців Росгвардії. Їх розселили на території бази відпочинку Чайка в населеному пункті Лазурне. А для безпеки окупантів у селищі обмежено пересування місцевих жителів.

Збройні сили України знищили під Вугледаром елітну бригаду морської піхоти РФ включно з командирами. Раніше бригаду тричі доукомплектовували.

Росія накопичила багато живої сили, яку українським військовим треба максимально швидко ліквідувати. Тому для початку фіналізації війни Збройним силам України необхідно знищувати по п'ять тисяч російських окупантів на день, вважає радник голови Офіса президента України Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Загроза залишається високою ‒ у Генштабі попередили про російські удари по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі