четвер, 14 липня 2022 16:48

Загарбники проводять обшуки в українців на окупованих територіях – Маляр

Загарбники проводять обшуки в українців на окупованих територіях – Маляр
Заклади освіти відмовляються працювати з росіянами. Фото: facebook.com/ganna.maliar

Росіяни проводять обшуки в українців на окупованих територіях.

Посилююють поліцейський режим на окупованих територіях. В більшості окупованих населених пунктів розширено патрулювання, з обладнанням додаткових блок постів. Такі дані розвідки під час брифінгу 14 липня повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський нагадав Гаазі, як росіяни вбили 298 пасажирів літака

"Окупанти проводять обшуки громадян в громадських місцях та навіть за адресою проживання. Зафіксовано навіть факти побиття українців окупаційними військами", – сказала вона.

Росіяни намагаються примусити громадян України отримувати російські паспорти. Окупаційні війська намагаються інтегрувати медичну та освітню сфери до російських стандартів. Завершити цей процес планують до 1 вересня. Але заклади освіти на окупованих територіях відмовляються від співпраці з окупантами. Росіяни везуть вчителів з Криму, так званої ДНР та Росії.

Російські загарбники продовжують знущатися над жителями захопленого Маріуполя Донецької області. Зокрема, пожежі, які часто виникають у місті, ніхто не намагається локалізувати. Екологічні наслідки будуть жахливі. Окупанти вкотре посилили внутрішній контроль. Це, за словами радника мера Петра Андрющенка, пов'язано зі зростанням міграції на підвладну Україні територію.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники проводять обшуки в українців на окупованих територіях – Маляр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі