четвер, 14 липня 2022 09:58

Спецтема: Війна Росії проти України

У місті часті пожежі, в'їзд і виїзд дозволяють лише за перепусткою – радник мера про ситуацію в Маріуполі

У місті часті пожежі, в'їзд і виїзд дозволяють лише за перепусткою – радник мера про ситуацію в Маріуполі
Пожежі, які часто виникають у Маріуполі, ніхто не намагається локалізувати. Фото: t.me/andriyshTime

Російські загарбники продовжують знущатися над жителями захопленого Маріуполя Донецької області.

Зокрема, пожежі, які часто виникають у місті, ніхто не намагається локалізувати. Екологічні наслідки будуть жахливы, наголосив радник мера Петро Андрющенко 14 липня в Telegram.

"Місто перетворено на місто пожеж. Виникла пожежа на основному полігоні твердих побутових відходів у Лівобережному районі. Пожежу навіть не намагаються локалізовувати. Навпаки – росіяни продовжують скидати будівельне сміття, що фактично консервує вогонь та унеможливлює гасіння. Екологічні наслідки будуть жахливі, враховуючи шкідливість диму", – зазначив він.

За його словами, знову спалахнула пожежа на агро-заводі "Сателіт". Сталося це після чергової спроби крадіжки насіння соняшника. Залишки палають другу добу, додав Андрющенко.

Окупанти вкотре посилили внутрішній контроль. Це, за словами радника мера, пов'язано зі зростанням міграції на територію, підвладній Україні.

"Тепер в'їзд в місто з боку Запоріжжя дозволяють лише за перепусткою, виданою на території Донецької області. Це означає повторні допити ФСБ при наданні перепустки навіть при наявності "фільтрації". Черга на отримання перепустки на виїзд у бік Запоріжжя (видається по райвідділеннях поліції окупантів) сягає декількох тижнів. Це штучно сповільнює евакуаційні процеси", – зазначив Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Фільтрації" українців треба зупинити – Блінкен

Досі триває операція росіян "пил в очі" – загарбники створюють картинки "життя відновлюється", повідомив радник міського голови Маріуполя.

"Попри неможливість відновлення теплопостачання та відсутність ремонтів або заміни обладнання котельних, по вулиці Азовстальська в Лівобережному району почали "капітальні ремонти". Де-факто просто вирізали всю теплосистему (труби й радіатори) по квартирах, зачинені квартири "вскрили". На всі питання відповідь одна: "Нам так наказали", – написав він.

Також додав, що брехня Росії щодо "повноцінного водопостачання" набирає обертів. Псевдомер Маріуполя Вадим Іващенко назвав причину, чому це не вдається – "велика кількість пошкоджень".

"Але замовчує про повне знищення підйомних насосів, що мали б забезпечити водогін. Попри це, задля придушення незадоволення воду дають навіть на Східному, що перетворює квартири на життя у водоспади. Залишки вцілілого топлять бездумними діями. Росія – то нищення та руйнація", – підсумував Андрющенко.

Жителів тимчасово захопленого Маріуполя Донецької області, які досі залишаються в місті, закликають евакуюватися.

Серед причин термінової евакуації, зокрема, зруйнована інфраструктура, яку неможливо відновити до зими. Це означає відсутність газопостачання й теплопостачання, проблеми з водою та електрикою. Також, зазначив Андрющенко, в місті не працюють медзаклади, бо немає лікарів, обладнання розікрали.

У тимчасово захопленому Маріуполі Донецької області водопостачання немає і не буде. Окупаційна "влада" визнала, що подача води в Лівобережний район неможлива через знищення водоводу російськими бомбами. Це стосується і значної частини Центрального та Приморського районів, заявив Андрющенко.

Зараз ви читаєте новину «У місті часті пожежі, в'їзд і виїзд дозволяють лише за перепусткою – радник мера про ситуацію в Маріуполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі