четвер, 26 вересня 2024 18:45

Дмитрука, якого випустили за кордон, знайшли. Прокуратура готує його екстрадицію

Дмитрука, якого випустили за кордон, знайшли. Прокуратура готує його екстрадицію
Нардеп Артем Дмитрук виїхав з України 24 серпня, повідомив сайт "Українська правда". Наступного дня Офіс генпрокурора повідомив про підозру Дмитруку. Фото: t.me/dmytrukartem

Офіс генерального прокурора заявив, що встановив місцезнаходження народного депутата від партії "Слуга народу" Артема Дмитрука і готує матеріали для його екстрадиції.

Про це Офіс генпрокурора повідомив у четвер.

"У межах співпраці з компетентними органами іноземної країни Офіс генпрокурора готує матеріали для видачі (екстрадиції) народного депутата України, який перебуває у розшуку у зв'язку з переховуванням від органів правосуддя в Україні", - сказали.

"Наразі місцезнаходження депутата встановлено та судом йому визначено міру запобіжного заходу", - заявили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обвинуваченого у хабарництві "слугу" Одарченка випустили до Румунії

Офіс генпрокурора повідомив, що Дмитрука підозрюють у вчиненні нападів групою осіб на правоохоронця та військового, замаху на викрадення вогнепальної зброї, спричинення потерпілому середньої тяжкості тілесних ушкоджень та хуліганстві.

"Детальніше про перебіг цієї справи Офіс Генерального прокурора повідомить за наявності інформації, яка не зашкодить провадженню і буде узгоджена з міжнародними партнерами", - заявив Офіс генпрокурора.

25 серпня сайт "Українська правда" повідомив, що Дмитрук виїхав з України 24 серпня. Він залишив територію Молдови і через аеропорт "Кишинів" вилетів до Італії.

Згодом після цієї публікації Офіс генерального прокурора і ДБР повідомили про підозри Дмитруку за фактами вчинення нападів групою осіб на правоохоронця і військового, замаху на викрадення вогнепальної зброї, спричинення потерпілому середньої тяжкості тілесних ушкоджень і хуліганстві.

Дмитрука оголосили у міжнародний розшук.

2 вересня hromadske повідомили, що нардепа бачили у Лондоні.

Артем Дмитрук обирався до Верховної Ради від партії "Слуга народу" по округу в Одесі.

Торік у жовтні генеральний прокурор Андрій Костін погодив порушення кримінальних проваджень щодо двох нардепів - члена франкції "Слуга народу" Олександра Куницького і Дмитрука після побиття чоловіка у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Дмитрука, якого випустили за кордон, знайшли. Прокуратура готує його екстрадицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі