четвер, 26 вересня 2024 10:28

Переселенець палив авто ЗСУ та Червоного Хреста
6

На Закарпатті поліція та СБУ затримали палія автомобіля ЗСУ та Червоного Хреста
Фото: СБУ

СБУ та Нацполіція затримали на Закарпатті поплічника РФ, який підпалив авто ЗСУ та Червоного Хреста.

Підпалювач виконував замовлення російських спецслужб, повідомила 26 вересня Служба безпеки.

"За задумом ворога серія підпалів мала розхитати суспільно-політичну обстановку в регіоні. Фігурантом виявився 21-річний переселенець з Вінницької області, який шукав швидких заробітків. У Телеграмі на нього вийшов представник спецслужб РФ і запропонував гроші в обмін на співпрацю. За вказівкою рашистів протягом однієї доби молодик підпалив службовий позашляховик ЗСУ і автомобіль товариства Червоного Хреста України", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівник заводу наводив російські ракети на Чернігів

Розраховуючи отримати грошову винагороду, фігурант зафіксував загоряння на камеру свого телефону та відправив відеозвіт російському куратору.

Замовник з Росії водночас відмовився платити і пообіцяв розрахуватися після виконання ще декількох підпалів.

"Правоохоронці затримали зловмисника на гарячому, як тільки він підпалив третю автівку. На місці події у нього вилучили засоби підпалу та мобільний телефон із доказами листування з рашистами. Замість грошей з РФ затриманий отримав підозру від слідчих Служби безпеки за двома статтями Кримінального кодексу України", - звітує відомство.

Фігурант перебуває під вартою. Йому загрожує до 10 років тюрми.

СБУ і поліція затримали двох осіб, які на замовлення російських спецслужб підпалювали авто Сил оборони у Києві і Черкаській області.

В Одесі затримали місцевого рієлтора, який коригував російський удар "Іскандером" по місту.

Зараз ви читаєте новину «Переселенець палив авто ЗСУ та Червоного Хреста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі