пʼятниця, 23 серпня 2024 11:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Рієлтор скоригував подвійний удар "Іскандером" РФ по Одесі
5

Військова контррозвідка Служби безпеки затримала в Одесі ще одного агента ФСБ. Він коригував подвійний удар "Іскандером" по місту.

Ним виявився місцевий рієлтор, який шпигував за Силами оборони, повідомила 23 серпня пресслужба СБУ.

"15 березня він звітував російській спецслужбі про наслідки подвійного удару по обласному центру. Тоді окупанти атакували цивільну інфраструктуру портового міста балістичними ракетами "Іскандер-М". Коли на місце прильоту прибули рятувальники, співробітники Національної поліції та медики, рашисти вдарили по них другою ракетою", - сказано в повідомленні.

Одразу після цього на місце події прибув агент ФСБ, який провів там дорозвідку та передав окупантам інформацію про уражені об'єкти та орієнтовну кількість загиблих і поранених.

Зрадник коригував подвійний удар «Іскандером» по Одесі
Фото: СБУ
Зрадник коригував подвійний удар «Іскандером» по Одесі
Зрадник коригував подвійний удар «Іскандером» по Одесі
Зрадник коригував подвійний удар «Іскандером» по Одесі
Зрадник коригував подвійний удар «Іскандером» по Одесі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівник "швидкої" готував нові удари РФ

Фігурант здійснював зв'язок з російською спецслужбою через свого знайомого - учасника окупаційних угруповань РФ, який брав участь у захопленні Маріуполя та Бахмута. Далі бойовик передавав агентурну інформацію своєму братові, який входить до підрозділу ФСБ, що дислокується на тимчасово захопленій частині території Донеччини.

Після зливу інформації про наслідки подвійного ракетного удару по Одесі зрадник продовжив виконувати завдання щодо коригування ворожого вогню. Серед пріоритетних цілей ворога були місця тимчасового базування Сил оборони на території обласного центру.

"Для збирання розвідданих рієлтор втемну використовував зв'язки серед своїх клієнтів. У ході спецоперації співробітники СБУ поетапно задокументували злочини фігуранта і затримали його, коли він готувався до передачі нових розвідданих агресору. Крім того, під час розслідування Служба безпеки встановила факти інформаційно-підривної діяльності агента ФСБ. Йдеться про його провокативні коментарі на відеохостингу Ютуб, де він поширював фейки про українських захисників та виправдовував воєнні злочини рашистів", - звітує відомство.

При обшуку у затриманого вилучили мобільні телефони та ноутбуки із доказами злочинів. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Служба безпеки нейтралізувала у Херсоні агентурну групу ФСБ. У результаті спецоперації в місті затримано трьох учасників ворожого осередку, які діяли окремо один від одного, але "замикалися" на єдиного куратора з РФ, повідомила 16 серпня пресслужба СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Рієлтор скоригував подвійний удар "Іскандером" РФ по Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі