неділя, 30 липня 2023 07:11

Спецтема: Війна Росії проти України

За добу на фронті відбулось 36 бойових зіткнень ‒ Генштаб

За добу на фронті відбулось 36 бойових зіткнень ‒ Генштаб
Українські захисники стримують ворога та наступають на деяких напрямках. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на основних напрямках фронту відбулось 36 бойових зіткнень.

Без суттєвих змін поки залишається оперативна обстановка на Волинському та Поліському напрямках. Ознак формування наступальних угруповань ворога там не виявлено. Про це вранці 30 липня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Українські війська продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. ЗСУ закріплюються на досягнутих рубежах.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів. Постраждали, зокрема, Миколаївка Чернігівської області, Стара Гута, Грабовське, Будівельне, Волфине на Сумщині. А також Уди, Козача Лопань, Охрімівка, Огірцеве та Тихе Харківської області.

Куп'янський напрямок

Під артилерійськими й мінометними обстрілами противника були Тополі, Дворічна, Западне, Кислівка, Берестове, Кіндрашівка та Куп'янськ Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб попередив про високу загрозу російських ракетних ударів

Лиманський напрямок

Загарбники безуспішно намагалися наступати в районах Новоєгорівки та Білогорівки Луганської області. З артилерії росіяни обстріляли населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам'янське, Торське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

Бахмутський напрямок

Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів. Серед них Оріхово-Василівка, Богданівка, Часів Яр, Іванівське, Біла Гора та Дружба.

Авдіївський напрямок

Противник завдав авіаційного удару в районі Невельського. З артилерії обстріляв понад 10 населених пунктів. Постраждали, зокрема, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Карлівка, Новокалинове Донецької області.

Мар'їнський напрямок

Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар'їнки. Противник завдав авіаційного удару біля Красногорівки та здійснив обстріли понад 15 населених пунктів.

Шахтарський напрямок

Росіяни завдали авіаційних ударів в районах Макарівки і Старомайорського, обстріляли населені пункти Єлизаветівка, Одрадне, Благодатне, Макарівка, Рівнопіль, Старомайорське та Вільне Поле Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки

Російські загарбники зосереджують основні зусилля на недопущенні подальшого просування українських військ. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Малої Токмачки і Оріхова Запорізької області. А також біля Антонівки на Херсонщині. Артилерійських обстрілів зазнали понад 30 населених пунктів.

Збройні сили України подвоюють зусилля щодо прориву щільної російської оборони в ході контрнаступу на півдні країни, який від початку червня ніяк не може набрати обертів. Про це пишуть західні ЗМІ.

Українські офіційні особи практично нічого не говорять про те, які нові підрозділи задіяні у наступі, проте очевидно, що принаймні на одній із важливих ділянок південного фронту українські військові додали нещодавно сформовані підрозділи, оснащені західною бронетехнікою.

Зараз ви читаєте новину «За добу на фронті відбулось 36 бойових зіткнень ‒ Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі