четвер, 03 листопада 2022 11:19

Спецтема: Війна Росії проти України

З будівлі Херсонської ОДА окупанти зняли триколор: фото й відео
3

Будівля Херсонської ОДА вже без російського триколору
Фото: t.me/SobolevskyiYurii
Будівля Херсонської ОДА вже без російського триколору
Будівля Херсонської ОДА вже без російського триколору

У тимчасово окупованому Херсоні з будівлі Херсонської облдержадміністрації окупанти зняли російський прапор.

3 листопада місцеві жителі зробили фото, на якому будівля ОДА вже без триколору. Про це повідомив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський у Telegram.

"Фото зроблене сьогодні. Таємниче зникнення самі розумієте чого. Херсон був, є і буде тільки український. І якщо не ми, так самі знімете свої ганчірки", – додав Соболевський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вже не приховує депортації ‒ Соболевський про виселення людей з Херсонщини

Також повідомляють, що росіяни залишили свої блокпости в Чорнобаївці, Степанівці та Білозерці на Херсонщині, пише воєнний кореспондент Андрій Цаплієнко в Telegram.

"Російський триколор-ганчірку, мабуть, здуло вітром з будівлі Херсонської ОДА, як і окупантів з блокпостів на лівому березі Дніпра. Рашисти оголосили евакуацію вже з лівого берега. Поки що обмежилися радіусом за 15 кілометрів від річки", – прокоментував радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Російські окупанти лише створюють ілюзію того, що відходять з Херсона. Насправді загарбники завозять туди нові військові підрозділи та готуються до оборони в обласному центрі, заявив головний розвідник України Кирило Буданов.

В оперативному командуванні "Південь" раніше заявили, що російські загарбники продовжують тікати з правого берега Дніпра на Херсонщині, переміщуючи на лівий елітні підрозділи й офіцерський склад. На правому березі залишають лише мобілізованих.

Раніше західні військові чиновники припускали, що захисники України можуть звільнити Херсон до кінця грудня.

У ЗСУ підтвердили, що до Херсона українським військовим залишилося не так уже й багато. Однак слід розуміти, що попереду багато роботи.

Зараз ви читаєте новину «З будівлі Херсонської ОДА окупанти зняли триколор: фото й відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі