неділя, 05 лютого 2023 18:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог наступає на п'яти напрямках – ЗСУ "годують" його вогнем з артилерії та авіації

Ворог наступає на п'яти напрямках – ЗСУ "годують" його вогнем з артилерії та авіації
Підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ уразили два райони зосередження живої сили противника та склад боєприпасів. Фото: Генштаб

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників та ворожу техніку.

Так, авіація Сил оборони протягом доби завдала дев'ять ударів по районах зосередження ворога, а наші підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два райони зосередження живої сили противника та склад боєприпасів. Про це у неділю, 5 лютого, повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас противник продовжує проводити перегрупування на окремих напрямках. Основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли ймовірні нові наступи РФ – Резніков сказав

"Протягом доби російські окупанти завдали чотири ракетних удари, два з яких по цивільній інфраструктурі міста Харків, внаслідок чого вщент зруйновано п'ятиповерхову будівлю вищого навчального закладу, є п'ятеро поранених серед мирного населення", – ідеться у повідомленні.

Також дві російських ракети прилетіли по місту Дружківка Донецької області. Там пошкоджено чотири багатоповерхівки і дитячий садочок, чотири мирних жителі отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Окрім того, ворог здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об'єктах Херсона.

"Ворожі снаряди пошкодили житлові будинки, є загиблі та поранені", – повідомили у Генштабі.

Російські загарбники найближчим часом не зможуть піти у наступ на Запоріжжя.

Адже більшість своїх сил окупанти кинули на підготовку для атаки у Луганській області. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

При цьому у Маріуполі росіяни розповідають місцевим жителям, що отримали наказ про наступ на Вугледар, райони на південний захід від Бахмута, Запоріжжя та Запорізьку область.

Росіяни мають на маріупольському напрямку близько 30 тис. своїх військових. Однак, за оцінками ISW, всі ці сили ворог готує для спроби наступу в Луганській області та неподалік Бахмута.

Зараз ви читаєте новину «Ворог наступає на п'яти напрямках – ЗСУ "годують" його вогнем з артилерії та авіації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі