неділя, 05 лютого 2023 06:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи зможуть росіяни наступати на Запоріжжя ‒ аналітики ISW зробили прогноз

Чи зможуть росіяни наступати на Запоріжжя ‒ аналітики ISW зробили прогноз
Біля Маріуполя російські загарбники тримають близько 30 тисяч військових. Фото: ukrinform.ua

Російські загарбники найближчим часом не зможуть піти у наступ на Запоріжжя.

Адже більшість своїх сил окупанти кинули на підготовку для атаки у Луганській області. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

При цьому у Маріуполі росіяни розповідають місцевим жителям, що отримали наказ про наступ на Вугледар, райони на південний захід від Бахмута, Запоріжжя та Запорізьку область.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що зараз відбувається на фронті: в ISW показали свіжі карти бойових дій

Росіяни мають на маріупольському напрямку близько 30 тисяч своїх військових. Однак, за оцінками ISW, всі ці сили ворог готує для спроби наступу в Луганській області та неподалік Бахмута.

"Своєю чергою українські військові поінформували, що окупанти не зібрали достатньо потужного ударного угруповання для наступу на Запоріжжя. А всі заяви РФ про успіхи на цьому напрямку були лише інформаційно-психологічною операцією, щоб спробувати розосередити українські сили", ‒ йдеться у звіті.

За даними аналітиків, зібраних біля Маріуполя 30 тисяч солдатів недостатньо, аби атакувати Запоріжжя ‒ місто з приблизно 750 тисячами населення. Тим більше, якщо росіяни одночасно збираються продовжувати наступальні операції з оточення Бахмута та починати новий великий удар у Луганській області.

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників та ворожу техніку.

Зокрема, наша авіація протягом доби завдала три удари по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. А підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили пункт управління, два райони зосередження живої сили противника, зенітно-ракетний комплекс та склад пально-мастильних матеріалів, повідомив 4 лютого Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Чи зможуть росіяни наступати на Запоріжжя ‒ аналітики ISW зробили прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі