середа, 07 червня 2023 08:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Вода ще прибуватиме: розповіли останні новини з Херсонщини
5

У Голопристанській громаді рівень води вже сягнув 3,5 м
Фото: t.me/Bratchuk_Sergey
У Голопристанській громаді рівень води вже сягнув 3,5 м
Будівля Херсонського художнього музею не підтоплена
Будівля Херсонського художнього музею не підтоплена
У Голопристанській громаді рівень води вже сягнув 3,5 м

У зв'язку з підривом росіянами дамби Каховської ГЕС вода на Херсонщині ще прибуватиме.

Рівень води збільшиться приблизно на 1 м за наступні 20 год., повідомив уранці 7 червня очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

"Вночі підтоплювати почало Білозерську громаду, до якої вчора вода не дісталася. Загалом станом на ранок затоплено 1852 будинки на правобережній Херсонщині. Евакуація жителів триває. На 6:00 евакуювали 1457 людей. Інтенсивність затоплення зменшилася", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після знищення Каховської ГЕС почали руйнуватися мости на Миколаївщині

У Голопристанській громаді рівень води вже сягнув 3,5 м, повідомила начальниця Голопристанської ВА Світлана Лінник.

"Села Кардашинка та Кохани повністю затоплені. Вода продовжує прибувати в Голій Пристані, східна частина якої вже повністю під водою. У центральній частині міста рівень води сягає від 1 до 1,5 метра", ‒ заявила вона.

Затоплена берегова лінія села Старої Збур'ївки. Місцеві жителі самотужки намагаються евакуюватися на човнах до безпечних місць.

Вночі 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Почалося стрімке затоплення прибережних населених пунктів та частини Херсона. В області оголошено термінову евакуацію.

Головне управлінні розвідки Міністерства оборони має докази використання російськими окупантами вибухівки для підриву Каховської гідроелектростанції.

Зараз ви читаєте новину «Вода ще прибуватиме: розповіли останні новини з Херсонщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі