середа, 02 серпня 2023 11:21

Військовий бухгалтер обікрав морпіхів на понад 10 млн грн
3

На Одещині затримали військового бухгалтера, який привласнив понад 10 млн грн із зарплатного фонду морпіхів.

Військова контррозвідка Служби безпеки України викрила масштабну схему розкрадання бюджетних коштів в одному з окремих батальйонів морської піхоти ЗСУ на Одещині, повідомила 2 серпня пресслужба відомства. Йому загрожує до 8 років тюрми.

"Незаконну діяльність організував бухгалтер фінансово-економічного підрозділу військової частини. Посадовець нараховував зарплату і премію на рахунки своїх знайомих, які не входять до складу батальйону і взагалі не проходять службу у ЗСУ. Згодом фігурант придбав авто преміум класу", – ідеться у повідомленні.

Для реалізації оборудки він вносив недостовірну інформацію до зарплатних відомостей та списків на преміювання особового складу військової частини. Щоб отримати доступ до спеціальних бухгалтерських програм, зловмисник використовував електронний ключ, який безпідставно отримав від начальника фінансово-економічної служби батальйону.

Потім фальсифіковані відомості подавав до обласного управління Держказначейства для нарахування замовлених коштів як зарплати і премії для військовослужбовців і працівників військової частини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Київради ухилялися від військової служби

СБУ затримала на Одещині військового бухгалтера, який привласнив понад 10 млн грн морпіхів
Фото: ssu.gov.u
СБУ затримала на Одещині військового бухгалтера, який привласнив понад 10 млн грн морпіхів
СБУ затримала на Одещині військового бухгалтера, який привласнив понад 10 млн грн морпіхів

Під час обшуків за місцем роботи і проживання бухгалтера виявили авто Audi Q7, коштовні гаджети і побутову техніку, які він придбав за вкрадені гроші. Також виявили майже 2,5 млн привласнених гошей на банківських картках його знайомих, яким посадовець нібито надав кошти у борг.

У фігуранта знайшли ще й бойову гранату РГО. Її вже направили на експертизу.

Чоловіку повідомили про підозру. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Учора оголосили вироки двом адміністраторам Telegram-каналів, які перешкоджали мобілізації, сповіщаючи громадян про місця роздачі повісток. Суд присудив обом по п'ять років позбавлення волі з іспитовим терміном.

Зараз ви читаєте новину «Військовий бухгалтер обікрав морпіхів на понад 10 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі