вівторок, 01 серпня 2023 11:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Оголосили вироки адміністраторам Telegram-каналів про повістки

Оголосили вироки адміністраторам Telegram-каналів про повістки
Двом адміністраторам каналів про роздачу повісток дали по п'ять років позбавлення волі. Фото: СБУ

Оголосили вироки двом адміністраторам Telegram-каналів, які перешкоджали мобілізації, сповіщаючи громадян про місця роздачі повісток.

Суд присудив обом по п'ять років позбавлення волі з іспитовим терміном, повідомляє пресслужба прокуратури Черкащини.

"Прокурор у суді довів, що вказані особи створили та адміністрували декілька тематичних груп в інтернеті. У цих групах обвинувачені розповсюджували інформацію, спрямовану на ухилення громадянами України від мобілізації в умовах воєнного стану. Зокрема поширювали повідомлення щодо місць роздачі повісток працівниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізація в Україні. Кого насамперед призиватимуть у серпні

Чоловіки визнали свою провину в суді та запевнили про недопущення протиправної поведінки в майбутньому.

"Вироком суду обвинувачених засуджено до 5 років позбавлення волі з одночасним встановленням іспитового строку", – звітує прокуратура.

Кіберфахівці Служби безпеки України заблокували 26 Telegram-каналів, які перешкоджали мобілізації українських громадян призовного віку. Шести адміністраторам деструктивних Telegram-каналів повідомлено про підозру. Їм загрожує 10 років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Оголосили вироки адміністраторам Telegram-каналів про повістки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі