неділя, 15 травня 2022 15:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Війна наближається до переломного моменту - генерал

Війна наближається до переломного моменту - генерал
Україні потрібно швидко атакувати російські сили на Сході. Фото: eastnews.ua

Війна Росії проти України наближається до переломного моменту. Вагомим є успіх України в битві за Харків.

Завдяки цій перемозі мораль і впевненість української армії посиляться, написав у Twitter відставний генерал Збройних сил Австралії Мік Раян.

Росія тепер зосередилася на Донбасі. Але їй не вдалося здобути вагомих досягнень і там. Українські сили майже повністю зупинили рух ворога.

Раян наголосив, що це не означає, що Росія скоро зазнає поразки. Але її армія скоро втратить здатність проводити наступальні операції.

Росія теоретично може зібратися із силами для останньої спроби наступу з Криму. Але в довготривалій перспективі вона буде стратегічно марною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гради", танки й авіація РФ знову "пройшлися" Донеччиною: фото воєнних злочинів

Україна має кілька доступних варіантів, як діяти далі. Важливими факторами є вибір часу й експлуатаційні межі. На думку Раяна, українська армія доволі грамотно спланувала своє просування на північно-східному напрямку біля Харкова. Тепер потрібно обрати правильний момент для ширшого контрнаступу на сході. Необхідно збалансувати постійне виснаження російських сил, а потім атакувати до того, як армія Росії займе добре продумані оборонні позиції.

Територія на схід від Харкова вразлива перед українським наступом. Більшість російських військ розгорнуті далі на південь і схід від цього району. Якщо захопити ці території, наступальний контингент РФ не матиме забезпечення.

Раян вважає, що Україна має небагато часу для того, щоб зібрати необхідні сили й забезпечення для подальшого контрнаступу на сході. Удару потрібно завдати раніше, ніж Росія перейде до оборонної позиції.

За добу ворог 30 разів обстріляв Луганщину з різного виду артилерійського озброєння та з використанням авіації. Поліція документує наслідки. У результаті обстрілів місцеві мешканці зазнали поранень.

Зараз ви читаєте новину «Війна наближається до переломного моменту - генерал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі