субота, 23 березня 2024 12:27

Спецтема: Війна Росії проти України

В Укргідроенерго розповіли про стан ДніпроГЕС після російського удару

В Укргідроенерго розповіли про стан ДніпроГЕС після російського удару
22 березня вранці росіяни вдарили ракетами по ДніпроГЕС у Запоріжжі. Фото: t.me/Denys_Smyhal

Верхню частину будови Дніпровської гідроелектростанції після ракетного удару доведеться відновлювати повністю.

Про це в ефірі телемарафону сказав генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота, повідомили Liga.net.

"Нам треба зробити аналіз цієї частини. Верхню частину будови доведеться відновлювати повністю. Що стосується обладнання, ми не можемо потрапити на нижні відмітки станції, тому що верхня відмітка повністю завалена. Як тільки ми все це демонтуємо, тоді ми зможемо зрозуміти, що потрібно відновлювати, а що замовляти, виготовляти", - сказав Сирота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вночі росіяни запустили 34 "шахеди". ППО збила майже всі

Наслідки будь-якої аварії підлягають відновленню, питання лише в часі та у вартості відновлення, сказав гендиректор Укргідроенерго.

"Пів машинного залу порушено, знесено дах, стіни, у машинний зал прилетіло багато ракет. Тому добратися до цього обладнання і проаналізувати будівельну частину і частину обладнання ще неможливо. Потрібен деякий час, мінімум два-три дні, щоб ми могли зробити попередні візуальні обстеження і зробити аналіз. І тільки після цього ми зможемо дати оцінку наслідкам цієї ракетної агресії", - повідомив Сирота.

Ризику прориву дамби Дніпровської ГЕС немає, також сказав.

Вранці 22 березня російська війська завдали 20 ракетних ударів по Запоріжжю. Зазнали пошкоджень і руйнувань об'єкти інфраструктури міста, зокрема Дніпровська ГЕС, приватні і багатоквартирні будинки, цивільні транспортні засоби, повідомив Офіс генерального прокурора. Росіяни вдарили по греблі станції.

Троє людей загинули, 29 отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «В Укргідроенерго розповіли про стан ДніпроГЕС після російського удару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі