четвер, 23 травня 2024 13:07

В Укренерго повідомили, як 23 травня відключають світло

В Укренерго повідомили, як 23 травня відключають світло
В Україні 23 травня діють обмеження споживання електроенергії. Фото: slovoidilo.ua

В Україні 23 травня обмеження споживання електроенергії діють у всіх регіонах для промислових та побутових споживачів.

Відключення розподілили упродовж всієї доби – з 00:00 до 24:00. Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

У компанії пояснюють, що щільна хмарність у більшості регіонів заважає сонячним електростанціям працювати на максимумі своєї потужності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На тлі колапсу енергосистеми керівництво "Укренерго" отримує мільйони - експерт

Диспетчерський центр Укренерго призначив для кожного обленерго ліміти споживання. При їх перевищенні діятимуть графіки погодинних відключень.

Аварійна допомога цього дня надходить із трьох країн Європи й застосовується в денні години – з 09:00 до 17:00.

Напередодні, 22 травня, на запит Укренерго було активовано аварійні постачання електроенергії в Україну з 00:00 до 01:00 та з 21:00 до 22:00 з енергосистем Румунії, Польщі, Словаччини. Також на запит оператора енергосистеми Польщі Україна з 11:00 до 16:00 приймала надлишки електроенергії з цієї країни.

Імпорт протягом доби надходить із Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 13 990 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1521 МВт. Експорту електроенергії немає і не планується.

Міненергетики та Укренерго отримали доручення про термінову розробку та затвердження окремої постанови уряду, якою необхідно врегулювати питання планових відключень споживачів, що виникли як наслідок масованих ракетно-дронових атак Росією енергетичної інфраструктури.

Графіки обмежень споживачів як побутових, так і промислових, мають бути "раціональними, справедливими та рівномірними". Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «В Укренерго повідомили, як 23 травня відключають світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі