вівторок, 21 травня 2024 20:44

Уряд пообіцяв українцям справедливі графіки відключень електроенергії

Уряд пообіцяв українцям справедливі графіки відключень електроенергії
В Україні переглянуть систему відключення споживачів від електроенергії. Фото: t.me/Denys_Smyha

Міненергетики та Укренерго отримали доручення про термінову розробку та затвердження окремої постанови уряду, якою необхідно врегулювати питання планових відключень споживачів, що виникли як наслідок масованих ракетно-дронових атак Росією, енергетичної інфраструктури.

Графіки обмежень споживачів як побутових, так і промислових, мають бути "раціональними, справедливими та рівномірними". Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завтра по всій України виключатимуть світло: у які години обмежень не прогнозується

Критерії таких відключень також мають включати визначення конкретних параметрів об'єктів, що підлягають вимкненням.

"Цей документ також має містити перелік критично важливих для держави об'єктів, що потребують пріоритетного електропостачання, та черговість розподілу граничної потужності між іншими споживачами, які не входять до переліку критично важливих", - говориться у тексті очільника уряду.

Раніше Укренерго опублікувало роз'яснення про те, як працює схема погодинних відключень і уточнило, що не визначає час, коли запроваджуються у конкретному регіоні чи місті, відключення. Укренерго повідомляє лише часові межі, в які діють графіки погодинних відключень - тобто можливе обмеження споживання при перевищенні регіоном визначених лімітів.

Інформацію про те як конкретно будуть застосовуватись обмеження треба дізнаватись лише на офіційних ресурсах конкретних постачальників у регіонах.

Зараз ви читаєте новину «Уряд пообіцяв українцям справедливі графіки відключень електроенергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі