вівторок, 21 травня 2024 19:37

Завтра по всій України виключатимуть світло: у які години обмежень не прогнозується

Завтра по всій України виключатимуть світло: у які години обмежень не прогнозується
У середу, 22 травня, графіки погодинних відключень діятимуть для промислових та побутових споживачів по всій території України. Фото: Getty Images

У середу, 22 травня, графіки погодинних відключень діятимуть для промислових та побутових споживачів по всій території України з 00:00 до 07:00 та з 18:00 до 24:00.

Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, не обмежується. Про це повідомила пресслужба Укренерго.

З 07:00 до 18:00 застосування обмежень не прогнозується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як погода може вплинути на відключення електрики - Діденко пояснила

В Укренерго наголосили, що відключення можуть бути застосовані при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання, які Диспетчерський центр Укренерго щовечора доводить до кожного обленерго.

"Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах", - додали у компанії.

21 травня з 11:00 до 17:00 скасували обмеження споживання електрики в усіх областях.

Це стало можливим завдяки ясній погоді в усіх регіонах.

В Україні недостатньо потужностей генерації та імпорту електроенергії для покриття споживання, зранку вводилися екстрені відключення в окремих регіонах.

Відключення споживачів, що розпочалися із 14 травня, можуть тривати до серпня-вересня.

Зараз ви читаєте новину «Завтра по всій України виключатимуть світло: у які години обмежень не прогнозується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі