четвер, 16 травня 2024 14:21

Відключення світла можуть бути до вересня

Відключення світла можуть бути до вересня
Генерацію у повному обсязі відновити не вдасться. Фото: eastnews.ua

Відключення електроенергії можуть тривати до серпня-вересня.

Взимку дефіцит в енергосистемі буде навіть за високих температур, сказав радник прем'єр-міністра, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко, передає "Укрінформ".

"Якщо говорити про обмеження, що розпочалися добу тому, то в цих умовах нам доведеться жити, за моїми оцінками, до серпня. У серпні-вересні очікую незначне покращення в силу різного набору факторів", - заявив він.

До цього часу закінчаться ремонти на атомних станціях, а в енергосистемі ще буде багато сонячної генерації. Завдяки теплій погоді навантаження на генерацію знизиться.

"Якщо говорити про травень, то ці обмеження могли розпочатися трохи пізніше, якби не така холодна погода", - зауважив Бойко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні будуть діяти планові відключення світла

Під час холоду люди активніше використовують обігрівальні прилади й в енергосистемі утворився дефіцит навіть попри активний імпорт електроенергії.

"З метою втримання енергосистеми у збалансованому стані й недопущення аварій диспетчери були вимушені вдаватися до екстраординарних заходів і застосовувати вимкнення споживачів", - сказав радник.

Зима буде "невідворотньо важкою". Немає шансів відновити знищену за два місяці генерацію у повному обсязі. Навіть за теплої погоди в енергосистемі буде дефіцит.

В уряді нині обговорюють можливість підвищення тарифів на електроенергію.

Це можуть зробити через брак ресурсів для підготовки до наступного опалювального сезону. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Зараз ви читаєте новину «Відключення світла можуть бути до вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі