пʼятниця, 10 травня 2024 12:47

У Міненерго сказали, чи зростуть тарифи на світло

У Міненерго сказали, чи зростуть тарифи на світло
У Міненерго не виключають подорожчання електроенергії. Фото: rbc.ua

В уряді нині обговорюють можливість підвищення тарифів на електроенергію.

Це можуть зробити через брак ресурсів для підготовки до наступного опалювального сезону. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світло цього року може подорожчати

"Ми аналізуємо всі доступні нам фінансові ресурси, у тому числі допомогу від наших партнерів, яка надається, яка задекларована ними й що буде надана найближчим часом. Аналізуємо можливості наших енергетичних підприємств, у тому числі обговорюємо можливість підвищення тарифу", - сказала Гринчук.

За її словами, рішення ще не ухвалене. Однак, заступниця міністра не виключає, що уряду доведеться підвищити тариф.

"Зараз з тими пошкодженнями, які є, прогнозується значний дефіцит протягом наступного опалювального сезону. Тоді можуть бути відключення і побутових споживачів. Ми намагаємося шукати і впроваджувати рішення, які пом'якшать ці наслідки взимку", - зазначила Гринчук.

Кабінет міністрів збирається підвищити ціни на електроенергію для населення. Це може відбутися від 1 червня, сказав перший заступник голови комітету Верховної Ради з енергетики Олексій Кучеренко.

Обговорюється ціна в діапазоні 3,5-4 гривень.

Зараз ви читаєте новину «У Міненерго сказали, чи зростуть тарифи на світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі