вівторок, 18 червня 2024 13:15

Стало відомо, які мережі АЗК сплачують найменше податків на літр пального

  Деякі мережі автозаправок сплатили податків менше 1 грн на літр пального. Фото: Pixabay
Деякі мережі автозаправок сплатили податків менше 1 грн на літр пального. Фото: Pixabay

Мережі-аутсайдери автозаправок у І кварталі сплатили податків менше 1 грн на літр пального, тоді як лідери - до 2,83 грн. Про це свідчать дані, опубліковані директором Консалтингової компанії "А-95" Сергієм Куюном, передає УНІАН.

У першій десятці мереж за кількістю АЗС найгірший результат за сплатою податків показує "Мотто" - 0,68 грн/л. Трохи більше сплатила Avantage7 - 0,79 грн/л. "БРСМ-Нафта" сплатила лише 0,87 грн/л. VST - 0,88 грн/л. Лідери сплатили до 2,83 грн/л, тобто у понад три рази більше за аутсайдерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінець фіскальної паузи: держава не просто повертає податки до довоєнного рівня, а збільшує їх

"Цікаве спостереження. Хто як платить податки, той майже так й донатить. Це якийсь генетичний код бізнесу, а точніше, його власників. На прикладі паливного ринку це видно неозброєним оком. Відповідально заявляю: гріш ціна отим розмовам, мовляв, з бюджету гроші вкрадуть, а я краще задоначу куди треба. Це повна фігня, можу довести на цифрах, що ті донати не сягають й 10% від суми "зекономлених" податків. Правдою також є те, що тим, хто реально хоче допомагати, стає снаги й на податки, й на потужні донати", - написав експерт.

Він зазначив, що підтримує будь-які методи "впливу" на мережі, які недоплачують податки.

Автор: УНІАН
  Сплата податків у гривнях на літр пального
Сплата податків у гривнях на літр пального

"Без чарівного дрючка вже не працює. Багато критики на адресу податкової, мовляв, "бєзпрєдєльнічаєт", блокує діяльність, вимагає доплатити податки. Такий фон виникає через те, що на поверхні здебільшого опиняються випадки з "білим" або відносно прозорим бізнесом. Бо тому, хто платить, це образливо, вони відчувають, що правда на їхньому боці. А коли податкова трясе бариг, це завжди відбувається тихо. Бо вони знають, що реально вкрали державні гроші, це легко довести, це приверне увагу суспільства і тому краще не волати", - наголосив Куюн.

Уряд України планує збільшити акцизи на паливо та прирівняти українські ціни до європейських. Нововведення стане чинним з липня, йдеться на сайті Верховної Ради.

Також збільшились акцизи на газ. Проте до цього рішення є питання.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, які мережі АЗК сплачують найменше податків на літр пального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі