понеділок, 07 серпня 2023 11:34

В Росії одночасно палають майже 100 лісових пожеж
6

У Якутії палають майже 100 лісових пожеж
Фото: eastnews.ua
У Якутії палають майже 100 лісових пожеж
У Якутії палають майже 100 лісових пожеж
У Якутії палають майже 100 лісових пожеж
У Якутії палають майже 100 лісових пожеж

В Росії не вщухають масштабні лісові пожежі.

На території Якутії не можуть загасити 98 природних пожеж на території 13 районів, передає Gazeta.ua з посиланням на росЗМІ.

"Станом на ранок 7 серпня вогонь охопив понад 120 тисяч гектарів лісу російської Республіки Саха. Найскладніша обстановка з пожежами складається на території Алданського, Олекмінського та Усть-Майського районів, де зареєстровано 60 осередків вогню. Фахівців МНС Росії задіяли в Олекмінському і Усть-Майському районах. Там зараз одночасно палає 38 лісових пожеж", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італію охопило стихійне лихо: евакуюють тисячі людей, є жертви

За даними космічного моніторингу, задимленість спостерігалася в 11 населених пунктах Усть-Майського та Олекмінського районів, інформує головне управління МНС РФ.

В середині липня в Якутії і Хабаровському краї через природні пожежі запровадили режим надзвичайної ситуації міжрегіонального характеру.

Наприкінці липня пожежі фіксували на площі понад 400 тис. га.

На сході популярного серед туристів грецького острова Родос сталась пожежа. Суходолом евакуювали 16 тис. осіб, а морем ще 3 тис.

Місцеві рятувальники назвали нинішні пожежі найважчими на їхній пам'яті. Вони істотно посилилися через сильний вітер.

Туристів евакуювали морем та суходолом. Береговій охороні Греції допомагали власники приватних човнів. До Родоса направили кораблі ВМС Греції.

Місцева влада ухвалила рішення про превентивну евакуацію близько десятка населених пунктів, яким може загрожувати вогонь.

Зараз ви читаєте новину «В Росії одночасно палають майже 100 лісових пожеж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі