четвер, 03 серпня 2023 12:33

Італію охопило стихійне лихо: евакуюють тисячі людей, є жертви
10

Італію охопили масштабні пожежі
Фото: eastnews.ua
Італію охопили масштабні пожежі
Італію охопили масштабні пожежі
Італію охопили масштабні пожежі
Італію охопили масштабні пожежі

В Італії закрили низку аеропортів через аномальну спеку. Тисячі мешканців країни і туристів евакуюють.

Мандрівників попередили про небезпеку на Сицилії через лісові пожежі, повідомляє Schengen VisaInfo. Не стихаюче стихійне лихо може завдати країні великих збитків.

"Лісові пожежі на італійському острові Сицилія поширилися через сильний вітер. Під загрозою опинилися життя жителів і відпочиваючих у регіоні. За останні тижні багато аеропортів у регіоні не працювали, адже лісові пожежі вирували буквально поблизу. Аеропорт Палермо закрили на початку минулого тижня. Три селища поблизу були охоплені вогнем", – сказано в повідомленні.

Пожежі пошкодили будівлю термінала аеропорту Катанії, через що його також частково закрили. Це викликало занепокоєння щодо величезних економічних втрат для туризму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венеція опинилася під загрозою зникнення

За даними місцевої влади, лісові пожежі завдали збитків на €260 млн.

"На острові фіксують стрімке підвищення температури, яка досягла рекордних значень. Днями в Катанії зафіксували +47,6 градуса. Пожежники виявили та ліквідували великі осередки лісових пожеж, але займання навколо міст Палермо, Мессіна та Катанія довго не могли загасити. Люди не можуть дихати від того, наскільки забруднене і гаряче повітря", – повідомили місцеві ЗМІ.

Вогонь охопив церкву Санта-Марія-ді-Герсу ХV ст. у Палермо.

Троє людей загинули в цьому регіоні через неможливість евакуації. Матеріальні збитки також значні.

На сході популярного серед туристів грецького острова Родос сталась пожежа. Суходолом евакуювали 16 тис. осіб, а морем ще 3 тис.

Місцеві рятувальники назвали нинішні пожежі найважчими на їхній пам'яті. Вони істотно посилилися через сильний вітер.

Туристів евакуювали морем та суходолом. Береговій охороні Греції допомагали власники приватних човнів. До Родоса направили кораблі ВМС Греції.

Місцева влада ухвалила рішення про превентивну евакуацію близько десятка населених пунктів, яким може загрожувати вогонь.

Зараз ви читаєте новину «Італію охопило стихійне лихо: евакуюють тисячі людей, є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі