середа, 01 червня 2011 21:33

В Єрусалимі під час "Танцю прапорів" євреї побились з арабами

В Єрусалимі під час "Танцю прапорів" євреї побились з арабами

Запеклі сутички спалахнули в середу в Східному Єрусалимі під час традиційного ходу "Танець прапорів". Поліція затримала, щонайменше, 25 осіб, як арабів, так і євреїв. Також повідомляється про декілька поранених з обох сторін.

Найбільш бурхливі зіткнення сталися біля Дамаських воріт, де учасники ходи і місцеві власники бізнесу закидали один одного камінням та фруктами. На даний момент великі сили поліції намагаються відновити порядок у цьому районі.

Серед учасників маршу були присутні і активісти ультраправих рухів, які йшли з наклейками "Кахане був правий".

Крім того, зіткнення між демонстрантами і лівими активістами відбулися і біля гробниці Шимона Праведного в районі Шейх Джар. Ліві активісти тримали плакати "єврейсько-арабська солідарність проти апартеїду". Кілька лівих активістів заявили, що поліція використовувала проти них надмірну силу.

Пізніше кілька послідовників рабина Кахане побилися з лівими активістами біля гробниці Шимона Праведного. Один з правих активістів зайшов у місцеву мечеть з ізраїльським прапором, проте був заарештований.

Кілька жителів району Шейх Джар піднялися на дахи будинків і почали розмахувати палестинськими прапорами. У відповідь учасники демонстрації почали викрикувати "смерть арабам" і кидати каміння.

Сили поліції були розгорнуті протягом всього маршруту процесії, щоб запобігти зіткнення між демонстрантами та жителями арабських кварталів.

Зараз ви читаєте новину «В Єрусалимі під час "Танцю прапорів" євреї побились з арабами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі