неділя, 05 лютого 2023 08:59

Спецтема: Війна Росії проти України

"Усі залишаються на своїх позиціях" ‒ Гайдай розповів про бойові дії на Луганщині

"Усі залишаються на своїх позиціях" ‒ Гайдай розповів про бойові дії на Луганщині
Ситуація на Луганщині залишається напруженою. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ситуація на лінії фронту на Луганщині залишається напруженою, але контрольованою Збройними силами України.

А російські вкиди про те, що нібито має скоро бути новий наступ росіян, не відповідають дійсності. Про це вранці 5 лютого повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Усі командири і бійці розуміють, скільки резервів перекидаються, що відбувається на лінії фронту. Усі готові дати відсіч. Трохи збільшилась кількість ворожих атак. Думаю, вони зондують місце. Але всі ці атаки відбиваються. Усі залишаються на своїх позиціях", ‒ сказав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Місто-згарище" ‒ показали відео зі знищеного Росією Сіверськодонецька

Він також прокоментував інформацію, що поширюється росіянами, про нібито захоплення ними Білогорівки. За словами Гайдая, насправді ворог туди не увійшов. Українські військові стоять на місці. А загарбники навіть не знають, чи залишилися у Білогорівці люди і скільки їх.

"Головне завдання на сьогодні, попри всі їхні заяви, просто чітко робити свою справу. Ми зараз збираємо інформацію і намагаємось робити так, щоб наші захисники не мали там потреб", ‒ наголосив Гайдай.

Він впевнений, що невдовзі під час визволення Луганщини від загарбників, звідти тікатимуть колаборанти.

"Усі розуміють, що повторення 2014 року не буде", ‒ додав Гайдай.

Російські загарбники зосереджують зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів біля дев'яти населених пунктів. Про це вранці 5 лютого повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Біля Донецька російські загарбники дещо сповільнили наступальні дії. Тим часом українські Збройні сили можуть готувати локалізований контрнаступ в районі Вугледара. Про це свідчать карти бойових дій, оприлюднені вранці 5 лютого американським Інститутом вивчення війни.

Зараз ви читаєте новину «"Усі залишаються на своїх позиціях" ‒ Гайдай розповів про бойові дії на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі