середа, 01 листопада 2023 07:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Україну атакували дронами та ракетою: скільки вдалось збити

Україну атакували  дронами та ракетою: скільки вдалось збити
Сьогодні збили 18 із 20 ударних дронів. Фото: Повітряні сили ЗСУ

У ніч на 1 листопада російські окупанти атакували об'єкти критичної інфраструктури та військові об'єкти ударними безпілотниками типу "Shahed-136/131" та керованою авіаційною ракетою Х-59.

Сили ППО знищили 18 дронів та одну ракету, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігнат розповів тривожну інформацію про дрони Shahed

Х-59 та частину Shahed запустили з Курської області РФ. Решта дронів атакувала з південно-східного напрямку - з Приморсько-Ахтарську РФ.

"Ударні БпЛА знищувались по маршруту слідування тактичною авіацією, зенітними ракетними підрозділами, а також мобільними вогневими групами Повітряних сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України. Загалом збито 18 із 20 ударних дронів", - йдеться у повідомленні.

Співпраця між Іраном та Російською Федерацією продовжується. Не виключено, що Росія може отримати від Ірану не лише ударні дрони Shahed, а й Mohajer-6.

Нещодавно Іран презентував новий дрон Mohajer-10. Максимальна тривалість польоту цього безпілотника складає добу. Він здатен літати на висоті 7 тис. м.

Зараз ви читаєте новину «Україну атакували дронами та ракетою: скільки вдалось збити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі