субота, 14 жовтня 2023 07:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські захисники відбивають атаки росіян на кількох напрямках фронту - нові дані Генштабу

Українські захисники відбивають атаки росіян на кількох напрямках фронту - нові дані Генштабу
Українські військові відбивають атаки противника. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські війська продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках.

Сили оборони знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах. Про це вранці 14 жовтня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Минулої доби на фронті загалом відбулося близько 100 бойових зіткнень. Ворог завдав трьох ракетних та 59 авіаційних ударів, здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура", - йдеться у повідомленні.

Авіаційних ударів зазнали 27 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Під артилерійським вогнем росіян були близько 130 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські атаки на Авдіївку провалилися - ISW

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність для недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки. Ворог також нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські воїни відбили понад 20 атак ворога біля Синьківки, Іванівки та Кислівки Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ противника в районі Макіївки Луганської області. Тут наші захисники відбили понад п'ять атак ворога.

На Бахмутському напрямку українські воїни продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають окупантам втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку противник не полишає спроб прорвати українську оборону, проте безуспішно. Українські захисники відбили близько 20 атак ворога в районах населених пунктів Авдіївка, Керамік, Тоненьке, Сєверне, Первомайське, Нетайлове Донецької області.

На Мар'їнському напрямку протягом минулої доби Сили оборони успішно відбили близько 15 атак ворога в районах Мар'їнки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районі Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене положення біля Роботиного Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та успішно уражають тили противника.

"Противник зазнає значних втрат на полі бою. Так, лише за останні три дні в ході штурмових дій в районі Красногорівки Донецької області втрати окупантів склали понад 100 безповоротних, більшість з яких внаслідок відсутності евакуації з поля бою, а також близько 200 поранених", - повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та мосту противника. Також українські захисники знищили російський винищувач Су-25 та БпЛА оперативно-тактичного рівня "Орлан-10".

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та станцію РЕБ противника.

Війська РФ наступають із Водяного та Опитного, а також у невизначених районах поблизу Авдіївки. Українці вдало відбивають атаки ворога.

Водночас ЗСУ продовжують штурмувати позиції окупантів поблизу Бахмута. На півдні України РФ ймовірно незначно просунулися на північ від Копані. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW). Аналітики опублікували нові карти бойових дій.

Зараз ви читаєте новину «Українські захисники відбивають атаки росіян на кількох напрямках фронту - нові дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі