субота, 14 жовтня 2023 04:57

Запеклі бої тривають на кількох напрямках фронту: оновлені карти боїв від ISW
8

По всій лінії фронту тривають запеклі бої.
Фото: ISW
По всій лінії фронту тривають запеклі бої.
По всій лінії фронту тривають запеклі бої.
По всій лінії фронту тривають запеклі бої.
По всій лінії фронту тривають запеклі бої.

Війська РФ наступають із Водяного та Опитного, а також у невизначених районах поблизу Авдіївки. Українці вдало відбивають атаки ворога.

Водночас ЗСУ продовжують штурмувати позиції окупантів поблизу Бахмута. На півдні України РФ ймовірно незначно просунулися на північ від Копані. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни кинули на штурм Авдіївки 10 тис. солдатів: яка ситуація в районі міста

Ситуація в Харківській та Луганській областях

Російські добровольчі батальйони "Шторм Осетія" і "Аланія" заявили про "серйозне просування" військ РФ на Куп'янському напрямку, але не надали жодних підтверджень цьому. Російський агрегатор новин стверджував, що російські війська нібито просунулися в напрямку Крохмального.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили російські атаки поблизу Синьківки, Іванівки та Кислівки. Також українські війська відбили російські напади поблизу Макіївки, на південний захід від Кремінної та в районі Серебрянського лісу.

Російський "воєнкор" стверджував, що війська РФ атакували Серебрянку з напрямку Кузьмине, намагаючись прорвати українську оборону та вийти до річки Сіверський Донець. Він додав, що російські сили атакували поблизу Торського, намагаючись перекрити український шлях постачання через річку Оскіл.

Бої у Донецькій області

У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські війська продовжили штурмові дії на південь від Бахмута. Російські "воєнкори" стверджували, що бої тривають поблизу Оріхово-Василівки і вздовж лінії Кліщіївка-Андріївка-Курдюмівка.

Геолокаційні кадри, опубліковані 13 жовтня, показують, що російські війська ймовірно досягли обмежених успіхів на південний захід від Залізнянського.

Війська РФ наступають із Водяного та Опитного, а також у невизначених районах поблизу Авдіївки.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили російські атаки поблизу Авдіївки, Тоненького, Сіверного, Ласточкиного, Первомайського, Кераміка, Нетайлового та Невельського.

Російські сили "зосередили до трьох свіжих бригад" на Авдіївському напрямку.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили російські атаки поблизу Мар'їнки, Побєди та Новомихайлівки.

"Південна вісь"

Генштаб ЗСУ 13 жовтня повідомив, що війська РФ здійснили безуспішні атаки поблизу Старомайорського.

Геолокаційні кадри, опубліковані 13 жовтня, показують, що війська РФ ймовірно незначно просунулися на північ від Копані. Український Генштаб повідомив, що російські війська здійснили безуспішні атаки поблизу Роботиного.

Російський "воєнкор" заявив, що війська РФ нещодавно нібито покращили свої позиції поблизу П'ятихаток.

13 жовтня російські джерела, включно з Міноборони РФ, заявили, що українські сили продовжують зусилля з укріплення довгострокових позицій на островах річки Дніпро та східному (лівому) березі Херсонської області.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що російські війська активно облаштовують передові позиції, мінують та будують інженерні укріплення на східному (лівому) березі Дніпра. Він повідомив, що росіяни заклали щонайменше три мінні поля поблизу Каховки та Малокаховки і швидко відновлюють Керченський міст, щоб підтримати матеріально-технічне забезпечення російських військ на півдні України.

Машовець також заявив, що російське військове командування коригує свою позицію на Херсонському та Кримському напрямках у відповідь на занепокоєння щодо можливості широкомасштабного форсування Україною Дніпра та розвитку українських наступальних дій на Крим.

Загальна чисельність російських військ, які обороняються на цьому напрямку, становить трохи більше 75 тисяч осіб, включаючи мобілізованих українців з окупованих Криму, Запорізької та Херсонської областей.

До складу російського угруповання військ "Дніпро" входять: вісім мотострілецьких, морських піхотних і берегових бригад оборони та зведених тактичних груп; 17 мотострілецьких, танкових, десантно-штурмових і морської піхоти; три зведені тактичні загони, в тому числі БАРС; і один запасний мотострілецький полк.

У районі міста Авдіївки на Донеччині тривають запеклі бої з російськими окупантами, які посилають на штурм значну кількість живої сили в пішому строю.

Останніми днями під час "м'ясних штурмів" ворог втрачає понад 750 солдатів на добу. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

За його словами, упродовж поточної доби ворог провів 49 бойових зіткнень і здійснив 27 авіаційних ударів, 831 артилерійський обстріл. 80% усіх атак ворог спрямовує на Авдіївський та Мар'їнський напрямки.

Зараз ви читаєте новину «Запеклі бої тривають на кількох напрямках фронту: оновлені карти боїв від ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі