понеділок, 29 травня 2023 18:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські воїни знищили всі ракети, які росіяни випустили на Київ

Українські воїни знищили всі ракети, які росіяни випустили на Київ
Повітряні сили знищили 36 із 40 крилатих ракет, які росіяни випустили по Україні. Фото: Facebook.com/kpszsu

Повітряні сили знищили 11 з 11 ракет, які росіяни випустили вдень по Києву.

Ворог застосував крилаті і балістичні ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер" по об'єктах цивільної та критичної інфраструктури столиці. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом доби Російська Федерація завдала двох масованих ракетно-авіаційних ударів по території України.

Вночі противник застосував крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555 та іранські ударні безпілотники Shahed-136/131.

За уточненою інформацією, силами та засобами повітряних командувань, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 36 із 40 крилатих ракет Х-101/Х-555 і 30 із 38 ударних безпілотників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов: наша відповідь не забариться, скоро всі все побачать

Загалом, протягом цієї доби противник завдав 53 авіаційних удари ы здійснив близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

"Нажаль, є постраждалі серед цивільного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, інша цивільна та адміністративна інфраструктура", – пише Генштаб.

У ніч на 28 травня ворог атакував Україну дронами Shahed з Брянської області і Краснодарського краю РФ. Українські воїни знищили 58 із 59 дронів. Це була одна з найбільших російських атак іранськими дронами.

У ніч на понеділок росіяни атакували столицю безпілотниками і ракетами. Потім ворог атакував ракетами Київ в першій половині дня.

Зараз ви читаєте новину «Українські воїни знищили всі ракети, які росіяни випустили на Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі