пʼятниця, 23 серпня 2024 07:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські війська відійшли з деяких позицій біля Покровська - ISW

Російський наступ у напрямку Покровська призвів до відходу українських військ з позицій на південний схід від міста.

Однак, російські війська не змогли досягти своєї очевидної мети - тактичного оточення українських сил у цьому районі, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Геолокаційні кадри, опубліковані 22 серпня, вказують на те, що російські сили нещодавно захопили Птиче, що на південний схід від Покровська, і просунулися далі на південь від цього населеного пункту. За оцінками ISW, це підтверджує російські заяви про те, що сили РФ раніше захопили решту східного берега Карлівського водосховища в цьому районі.

Автор: understandingwar.org
  У районі Покровська тривають запеклі бойові дії
У районі Покровська тривають запеклі бойові дії

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські війська просуваються у Курській області РФ - аналітики показали карту

Просування російських військ на південь і південний захід від траси Т-0511 (Очеретине-Гродівка) нівелювало російські позиції на схід і південний схід від Покровська, замість того, щоб створити умови для тактичного оточення українських сил.

Разом з тим, за даними аналітиків, протягом останніх тижнів російські війська оточили українські сили, коли вони просувалися до траси Е-50 (Донецьк - Покровськ). Загроза тактичного оточення, ймовірно, спонукала українські війська до відступу. Речник української бригади, що діє на Покровському напрямку, визнав 22 серпня, що російський наступ спонукав українські сили до відступу, щоб вирівняти фронт і зберегти життя українського особового складу.

Кілька українських командирів, що діють на Покровському напрямку, повідомили Associated Press у статті, опублікованій 22 серпня, що новоприбулі українські новобранці на Покровському напрямку в деяких випадках відступили з позицій.

Водночас ISW не спостерігав повідомлень про хаотичний відхід українських військ на Покровському напрямку. А відсутність швидких тактичних успіхів росіян у цьому районі дозволяє припустити, що українським військам вдалося вийти з оточених позицій протягом останніх тижнів.

За даними аналітиків DeepState, російські окупанти захопили три населених пункти на Покровському напрямку. Окуповано, зокрема, населені пункти Комишівка, Завітне та Новожеланне.

Також росіяни просунулися біля Миколаївки на цьому напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Українські війська відійшли з деяких позицій біля Покровська - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі