пʼятниця, 23 серпня 2024 06:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські війська просуваються у Курській області РФ - аналітики показали карту

Збройні сили України останніми днями просунулися по всьому своєму виступу в Курській області РФ.

Про це свідчать геолокаційні кадри від 21 та 22 серпня, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зокрема, кадри з геолокацією, опубліковані 21 серпня, показують, що ЗСУ просунулися до східної частини Комарівки, що на південь від Кореневого та на схід від Суджі. Російські джерела стверджують, що війська РФ нібито відбили українські атаки у цьому районі.

Автор: understandingwar.org
  У Курській області РФ тривають бойові дії
У Курській області РФ тривають бойові дії

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон підтримує Україну, але не розуміє цілей Курської операції

Разом з тим російські воєнкори повідомляють, що українські сили, що діють на північний схід від Кореневого, захопили Семенівку та просунулися до південної частини Левшинки. За їхніми даними, ЗСУ незначно просунулися у північній частині Мартинівки (на північний схід від Суджі).

Додаткові геолокаційні кадри від 22 серпня показують, що українські військові незначно просунулась у південній частині Руської Конопельки (на схід від Суджі).

Воєнкори РФ стверджують, що підрозділи російської "Дикої дивізії Донбасу", включаючи батальйони "Арбат", "П'ятнашка" та "Сармат", відбили Нечаєв (на північ від Суджі). Російські джерела також стверджували, що українські сили продовжували вступати в бій із силами РФ в районах Глушково, Кореневого, Суджі та Білового Курської області.

За даними російських воєнкорів, увечері 21 серпня, ЗСУ провели розвідку боєм біля Забрами Брянської області. Проте війська РФ, включаючи російських прикордонників та чеченських бійців спецназу "Ахмат" відбили атаку.

Операція у Курській області - це системний шлях завершення війни на умовах України. Про це сказав президент Володимир Зеленський на щорічному Міжнародному ветеранському форумі "Україна. Ветерани. Єдність".

За його словами, для завершення війни необхідно створювати російській державі якнайбільше проблем на її території.

Зараз ви читаєте новину «Українські війська просуваються у Курській області РФ - аналітики показали карту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі