четвер, 22 серпня 2024 20:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Операція у Курській області - це шлях до завершення війни на умовах України - Зеленський

Операція у Курській області - це шлях до завершення війни на умовах України - Зеленський
Український воїн і полонені російські військові у Курській області. Фото: Facebook.com/hochuzhyt

Операція у Курській області - це системний шлях завершення війни на умовах України.

Про це сказав президент Володимир Зеленський на щорічному Міжнародному ветеранському форумі "Україна. Ветерани. Єдність", повідомив "Укрінформ".

"Наші оборонні операції на Донеччині, Харківщині, на півдні України, наше звільнення від російського флоту Чорного моря, наша операція у Курській області - це щоденні удари по російських військових об'єктах. Все це наш системний шлях захисту України, шлях завершення цієї війни на умовах незалежної України. Я впевнений, що ми здолаємо цей шлях, яким би складним він не був", - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна завдала потужного удару по російському аеродрому "Саваслейка". Знищили три літаки, ще п'ять - пошкоджені

"Я щойно повернувся з нашої Сумщини, з прикордоння, з тих районів, які межують на прикордонні з ворогом і звідки наші підрозділи надзвичайно ефективно відповідають Росії саме на її вторгнення. Відправляючи війну туди, звідки Росія її принесла на нашу землю, ми відправляємо її додому. Це абсолютно справедливо. Але окрім справедливості, це також дуже ефективно", - сказав президент.

Для завершення війни необхідно створювати російській державі якнайбільше проблем на її території, сказав Зеленський.

"Ми всі маємо розуміти, що аби вигнати окупанта з нашої землі, ми повинні створювати російській державі якнайбільше проблем на її території. Це героїчна робота наших воїнів. І ця героїчна робота все більш влучна, все більш далекобійна, все більш результативна", - заявив президент.

12 серпня президент України офіційно заявив про операцію у Курській області.

У Курській області створили військову комендатуру, її очолив український генерал Едуард Москальов.

Українська армія контролює 1263 кв. км території у Курській області, повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський. Сьогодні Сирський повідомив, що українські війська взяли під контроль ще один населений пункт на Курщині.

Зараз ви читаєте новину «Операція у Курській області - це шлях до завершення війни на умовах України - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі