середа, 30 серпня 2023 14:32

Убивство водія в Дніпрі: що відомо про загиблого та патрульного-стрільця
Оновлено
6

Вбитим водієм виявився мешканець Дніпра 39-річний Джумбері Сілогава
Фото: Фото з соцмереж
Вбитим водієм виявився мешканець Дніпра 39-річний Джумбері Сілогава
Вбитим водієм виявився мешканець Дніпра 39-річний Джумбері Сілогава
Вбитим водієм виявився мешканець Дніпра 39-річний Джумбері Сілогава
Вбитим водієм виявився мешканець Дніпра 39-річний Джумбері Сілогава

Пасажиром Jaguar, якого ввечері 29 серпня у Дніпрі застрелив поліцейський, виявився місцевий підприємець 38-річний Джумбері Джумберович Сілогава.

Чоловік був батьком двох синів та мав бізнес у Дніпрі з областю. За два дні чоловік мав святкувати свій день народження, передає Gazeta.ua.

Патрульний поліцейський вчора відкрив вогонь по пасажиру іномарки після того, як той накинувся на його колегу. Правоохоронці підтвердили цю інформацію. За даними ДБР, водійка авто ігнорувала правила дорожнього руху, тож патрульні зупинили транспортний засіб. Пасажири поводилися агресивно та мали ознаки алкогольного сп'яніння.

У машині перебували дорослі та діти, які відмовлялися вийти на вимогу поліцейських. За даними Офіса генпрокурора, правоохоронці почали силою витягувати людей з авто і застосували газовий балончик. Виникла бійка, під час якої патрульний тричі вистрелив із табельної зброї у спину чоловікові, внаслідок чого той помер.

У мережі встановили, ким був убитий мешканець Дніпра. Він народився 1 вересня 1984 року. Під час інциденту чоловік в авто перебував із жінкою та двома дітьми. Імовірно, йдеться про його дружину та синів. Фото з останніми прикрашає його аватарку у соціальних мережах.

Все, що відбувалося, зняв син Сілогави на мобільний телефон:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Папа, давай!" – трагедія в Дніпрі колись мала статися

Як з'ясувалося, на проспекті Сергія Нігояна близько 17:45 патрульні поліцейські помітили авто Jaguar, водій якого порушив правила дорожнього руху й не відреагував на вимогу зупинитися. Автівку переслідували та змогли зупинити лише на проспекті Івана Мазепи, 32. Водійка та її чоловік поводилися неадекватно.

Під час затримання Сілогава активно чинив опір патрульній. Під час цього він ще й завдав їй удару кулаком в обличчя. Інспектора він буквально перекинув через себе так, що останній головою вдарився об землю.

Агресивна поведінка стала причиною того, що поліцейський дістав табельну вогнепальну зброю. Дві кулі з трьох влучили чоловіку в живіт. Його намагалися врятувати медики, але не змогли.

Після смертельного інциденту розпочали кримінальне провадження за двома статтями: вбивство та перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу. Офіс генпрокурора повідомив, що правоохоронця, котрий відкрив вогонь по водієві, затримали. Наразі вирішується питання щодо повідомлення поліцейському про підозру.

"Сілогава при спілкуванні поводився неадекватно, виявляв ознаки агресії. У ході затримання почав активно чинити опір інспектору Жила А., і завдав їй навмисно удару кулаком в обличчя, а стосовно інспектора УПП Звонкова Є. застосував прийом боротьби і перекинув того через себе, головою об землю. Після чого патрульний відкрив вогонь", – йдеться в повідомленні.

Людина з таким ім'ям та прізвищем зареєстрована як фізична особа-підприємець. За КВЕД Сілогава займався торгівлею з лотків та на ринках іншими товарами. Підприємець також організовував поховання та надавав ритуальні послуги. Він був зареєстрований в селищі міського типу Петриківка на Дніпропетровщині.

Знайома родини Сілогави, якраз проживає в Петриківці, підтвердила програмі "Сніданок з 1+1" інформацію про бізнес сім'ї загиблого. Жінка розповіла, що в них є бізнес у Дніпрі та в усій області, зокрема у Петриківці та в поряд розташованих селах.

Деякі ЗМІ також заявляють, що загиблий, імовірно, мав зв'язки з криміналом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Дніпрі сталася смертельна стрілянина посеред вулиці: чоловік накинувся на патрульних

ОНОВЛЕНО 14:30

Сілогава у день смерті в автомобілі був з коханкою, а не дружиною.

"Ми розлучилися нещодавно. У машині була його коханка, мене на місці події не було", – повідомила вже колишня дружина загиблого Наталія Сілогава у розмові з журналістами ТСН.

Також у мережі з'явилися кадри порушення, яке допустив саме Сілогава. Воно й закінчилося для чоловіка смертельною сутичкою з поліцейськими. На відео видно, що Jaguar Сілогави порушив правила дорожнього руху, повернувши ліворуч із крайньої правої смуги.

З'явилися підтвердження, що за кермом був саме чоловік, а не його супутниця, яка згодом пересіла на місце водія.

У соцмережах вдалося знайти сторінку з іменем Наталія Сілогава, на якій розміщені оголошення про виготовлення пам'ятників та організацію поховань у Дніпрі, Петриківці та Партизанському.

Сам же патрульний родом із Кременчука, де й починав службу в патрульній поліції. Його батько працював у податковій, започаткував власний ресторанний бізнес, згодом помер через хворобу. Зараз рестораном керує його вдова.

Сам патрульний зараз затриманий, ДБР проводить розслідування. Якщо суд визнає його винним, поліцейському загрожує до 15 років позбавлення волі.

"Тим часом стало відомо, що у Дніпрі відсторонили від роботи керівників патрульної поліції Дніпропетровщини та керівників управління внутрішньої безпеки Нацполіції", – повідомив журналіст Ігор Мосійчук.

29 серпня в одному із районів Дніпра двоє патрульних поліцейських зупинили авто, в якому перебували неповнолітні діти.

На вимогу вийти із авто водій та пасажири відмовились.

За даними слідства, правоохоронці за допомогою газового балончика почали витягувати людей з автомобіля. Під час бійки працівник поліції тричі вистрілив із табельної зброї в спину пасажиру. Від отриманих поранень потерпілий помер на місці.

Зараз ви читаєте новину «Убивство водія в Дніпрі: що відомо про загиблого та патрульного-стрільця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі