субота, 20 серпня 2022 09:25

Спецтема: Війна Росії проти України

У жовтні народжувати – в Оленівці росіяни тримають в полоні вагітну Мар'яну Мамонову
3

Серед полонених українських військових, яких окупанти тримають в тюрмі в Оленівці, перебуває 31-річна Мар'яна Мамонова.

Жінка – військовий медик. До рук загарбників потрапила, коли рятувала українських бійців та цивільних в оточеному ворогом Маріуполі, повідомляє ТСН.

Незадовго до захоплення Мар'яна повідомила рідним, що вагітна. А тепер уже п'ять місяців звісток від неї немає. Тому рідні просять розголосу.

Рідні зберігають відзнаки Мар’яни
Фото: suspilne.media
Сестра Анна Марцинкевич ліворуч, мати Оксана Черепушко - праворуч
Мар'яна Мамонова перебуває у полоні російських окупантів з 4 квітня

Коли розпочалася повномасштабна війна, Мар'яна була у Маріуполі. Пережила там справжнє пекло.

"Вона писала, що щодень там ставало гірше і гірше. Не вистачало води питної, не вистачало медикаментів", – розповів батько Володимир Черепушко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський звернувся до ООН з проханням щодо полонених в Оленівці

Саме там, під обстрілами Мар'яна дізналася, що чекає на дитину, про яку давно мріяла. Сказала про це чоловіку та рідним, а за кілька днів потрапила до полону.

"Я дуже за неї переживаю. За неї і за дитятко. Прошу всіх небайдужих допомогти", – каже мама Мар'яни Оксана Черепушко .

Від військових, які повернулися з полону, рідні дізнались, що Мар'яну тримають в Оленівці. Як донька почувається, батьки не знають.

"Нам розказали, що вона знаходиться в камері, де є ще двоє людей. Вона і ще, можливо, якась колега", – сказала сестра Анна Марцинкевич.

Родина зверталася по допомогу до всіх інстанцій, але поки все марно. Тим часом жінці в жовтні вже народжувати.

На повернення дівчини рідні чекають щодня. Мати протирає пил з її улюблених книг та медичних довідників. А племінниці доглядають Мар'яниного улюбленця – кота Томаса.

У школі, де навчалася Мар'яна, на стінах висять її світлини. Дізнавшись, що їхня колишня учениця у полоні, усі були шоковані.

А вдома сподіваються, що Мар'яну, все ж вдасться звільнити і її маля з'явиться на світ уже вдома.

У ніч на 29 липня росіяни вбили частину полонених військових полку "Азов", які перебували в колонії Оленівки. Вибух в Оленівці був російським терористичним актом, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На День Незалежності України, 24 серпня, росіяни планують провести в тимчасово окупованому Маріуполі на Донеччині показове "судилище" над полоненими захисниками Азовсталі.

Зараз ви читаєте новину «У жовтні народжувати – в Оленівці росіяни тримають в полоні вагітну Мар'яну Мамонову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі