пʼятниця, 19 серпня 2022 12:04

Спецтема: Війна Росії проти України

"Судилище" над захисниками Азовсталі в День Незалежності може обернутися терактом – розвідка

"Судилище" над захисниками Азовсталі в День Незалежності може обернутися терактом – розвідка
Росіяни терміново переобладнують уціліле приміщення філармонії Маріуполя, де "судитимуть" українських героїв. Фото: t.me/DIUkraine

На День Незалежності України, 24 серпня, росіяни планують провести в тимчасово окупованому Маріуполі на Донеччині показове "судилище" над полоненими захисниками Азовсталі.

Під час нього окупанти можуть скоїти теракт, щоб знову звинуватити України. Про це повідомило Головне управління української розвідки у Telegram 19 серпня.

"За одним із можливих сценаріїв, вони можуть завдати по приміщенню точкового ракетного удару. У разі реалізації такого сценарію рашисти спробують традиційно перекласти провину за скоєний злочин на Україну", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Син живий" – полонений фотограф з Азовсталі вийшов на звязок із рідними

За даними розвідки, окупанти "в терміновому порядку" переобладнують вціліле приміщення Маріупольської камерної філармонії.

"На сцені філармонії монтуються залізні клітки, в яких утримуватимуть українських захисників. Також зводиться кілька нових тимчасових споруд поряд із приміщенням", – додали в ГУР.

Терористи хочуть додати так званому суду "легітимності". Для цього окупанти готують спеціально навчених "свідків" та завозять представників росЗМІ, за даними розвідки.

Російські окупанти в Маріуполі продовжують підготовку до показових процесів і можливих розстрілів українських військовополонених – захисників Азовсталі.

Для так званого "трибуналу" над "азовцями" у Маріуполі місцеву філармонію фактично перетворюють на тюрму.

Україна закликала весь цивілізований світ не допустити анонсованого судилища у Маріуполі над українськими захисниками. Україна вимагає негайно направити представників Організації Об'єднаних Націй, Міжнародного комітету Червоного хреста до місць, де утримуються українські військовополонені.

У ніч на 29 липня росіяни вбили частину полонених військових полку "Азов", які перебували в колонії в окупованій Оленівці Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «"Судилище" над захисниками Азовсталі в День Незалежності може обернутися терактом – розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі