субота, 17 грудня 2022 18:22

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського пояснили, чому Путін особисто їде до Лукашенка у Мінськ

У Зеленського пояснили, чому Путін особисто їде до Лукашенка у Мінськ
Російський диктатор Володимир Путін збирається на зустріч із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком у Мінськ, аби змусити його виконати "союзницькі домовленості" та підтримати наступ на Україну. Фото: Getty Images

Російський диктатор Володимир Путін збирається на зустріч із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком у Мінськ, аби змусити його виконати "союзницькі домовленості" та підтримати наступ на Україну.

Про це заявив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк. В ефірі телемарафону він пояснив, чому Путін особисто їде до Мінська, а не запрошує Лукашенка у Росію.

"По-перше, тому що статус Путіна сьогодні – це не статус Путіна вчорашнього дня. Це людина, яка має ходити і просити, щоб щось отримати", – сказав він.

Подоляк навів приклад, що Путін відправляє своїх чиновників до Ірану, самостійно їздить на заходи ОДКБ, де просить Вірменію не виходити з організації.

"Путін сьогодні не в тій іпостасі, щоб диктувати комусь умови. Так, він ще веде війну, він хоче її закінчити на своїх умовах. Безумовно, тому що людина слабка з інтелектуальної точки зору і не розуміє, в якому стані вона перебуває. Вона відірвана від реальності як такої", – зазначив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командувач ОК "Південь" спрогнозував, коли Україна звільнить всі окуповані території

При цьому, за його словами, Лукашенко все ж залишається політичним лідером Білорусі, країни, яка демонструє певну самостійність.

"Тому Путіну доводиться до нього приїжджати і казати про те, що необхідно виконати "союзницькі домовленості" – "якщо Росія вже гине в повному обсязі, то бажано було в, щоб і "союзна держава" Білорусь також загинула у цій війні у політичному плані", – пояснив радник голови ОП.

Окрім того, на думку Подоляка, завдання Путіна є змусити Білорусь підтримати наступ на Україну у будь-якому вигляді.

"Це можуть бути інформаційні компанії, тренувальні заходи чи навіть сухопутне вторгнення", – зауважив він.

Водночас Подоляк сумнівається у можливості повторного наступу з території Білорусі.

Перемовини двох диктаторів на вищому рівні планують провести в Мінську. Для цього до Білорусі 19 грудня прибуде російський диктатор Володимир Путін. Він проведе офіційну зустріч із самопроголошеним білоруським президентом Олександром Лукашенком.

Україна готується до того, що Росія знову може спробувати вторгнутися з півночі.

Можливо, це станеться приблизно до "річниці" її першої невдалої спроби захопити Київ у лютому. Про це в інтерв'ю британському каналу Sky News заявив командувач ОК "Південь", генерал-майор Андрій Ковальчук.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського пояснили, чому Путін особисто їде до Лукашенка у Мінськ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі