вівторок, 09 серпня 2022 10:22

У Зеленського озвучили щоденні втрати ЗСУ на фронті

У Зеленського озвучили щоденні втрати ЗСУ на фронті
На фронті щодня гине близько 30-50 українських воїнів. Фото: pravda.com.ua

Зараз на фронті щодня гине 30–50 українських воїнів.

Україні вдалося зменшити втричі бойові втрати порівняно з початком червня, коли вони становили 100–200 військових на добу. Про це розповів радник глави Офіса президента Михайло Подоляк BBC Україна.

"Нам говорити про це не зовсім коректно. Коректніше, коли конкретні цифри, скільки гине людей, дасть Генеральний штаб ЗСУ", – сказав Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон порахував, скільки військових втратила Росія в Україні

Більші втрати в червні були обумовлені переходом на другий етап війни, коли починалася артилерійська війна, й ворог "засипав" українські позиції.

"Але сьогодні кількість втрат зменшується. По-перше, тому, що по логістичних центрах російської армії дуже ефективно працюють наші реактивні системи залпового вогню. По-друге, йде передислокація російської армії по всій лінії фронту. І третє – наші вже пристосувались до тактики російської армії й мобільніше, ефективніше обороняються", – пояснив радник.

Щоденні втрати серед українських воїнів зменшилися за рахунок постачання Україні західного озброєння та ефективного його використання на фронті. Втрати ЗСУ зменшились до 30 загиблих і 250 поранених за добу, розповів наприкінці липня президент Володимир Зеленський в інтерв'ю американському виданню The Wall Street Journal.

Кількість загиблих українських військових після повномасштабного вторгнення російських окупантів обчислюється тисячами. Але з українського боку значно менше загиблих, ніж з російського. Про це під час брифінгу 4 серпня заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Водночас вона додала, що українська сторона продовжить дотримуватися основних правил поширення інформації під час війни, які передбачають нерозголошення точної кількості загиблих бійців ЗСУ.

Загальні бойові втрати противника станом на 9 серпня орієнтовно становлять 42 640 осіб, за даними Генштабу ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського озвучили щоденні втрати ЗСУ на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі