понеділок, 03 квітня 2023 12:13

У Росії затримали підозрювану у вбивстві пропагандиста Татарського. Звинуватили Україну
Оновлено

У Росії затримали підозрювану у вбивстві пропагандиста Татарського. Звинуватили Україну
У вбивстві Владлена Татарського підозрюють Дар'ю Трепову. Фото: t.me/Novynarnia

У Росії затримали Дар'ю Трепову, яку підозрюють у вбивстві пропагандиста Владлена Татарського.

Затримали її на винайнятій квартирі у Санкт-Петербурзі. Про це повідомили у Слідчому комітеті РФ, пишуть російські ЗМІ.

"За підозрою в причетності до вибуху в кафе в Санкт-Петербурзі співробітниками СК Росії спільно з оперативними службами затримано Дар'ю Трепову", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Раптом вибухнуло все ‒ і дим": очевидці розповіли про вбивство Татарського

Перед цим правоохоронці провели обшуки за місцем проживання дівчини у Петербурзі, було опитано її матір та сестру. Попередньо, саме Трепова вручила Татарському статуетку з вибухівкою.

Російські ЗМІ повідомляють, що Трепова у 2022 році брала участь у мітингу 24 лютого, в день початку повномасштабної війни РФ проти України, та отримала адміністративний арешт на 10 діб.

Оновлено на 12:12

У Росії звинуватили Україну у вбивстві пропагандиста Владлена Татарського.

"Здійснений теракт щодо Владлена Татарського було сплановано українськими спецслужбами. Вони залучили для вбивства агентуру з-поміж прибічників ФБК Навального", – повідомляє національний антитерористичний комітет Росії.

Жительку Санкт-Петербурга Дар'ю Трепову підозрюють у вбивстві російського пропагандиста та військового кореспондента Владлена Татарського. В МВС Росії повідомили, що її оголосили в розшук.

2 квітня у центрі російського Санкт-Петербурга стався вибух у кафе. Загинув Владлен Татарський, ще десятки осіб отримали поранення. Татарський підтримував війну РФ проти України. У минулому він воював у складі проросійських сил на Донбасі. Перед тим відбував покарання за грабіж. Пізніше став називати себе блогером і письменником. Мав у мережі сторінку з 500 тис. підписників.

Зараз ви читаєте новину «У Росії затримали підозрювану у вбивстві пропагандиста Татарського. Звинуватили Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі