понеділок, 03 квітня 2023 09:47

Підозрювану у вбивстві російського пропагандиста Татарського оголосили в розшук

Підозрювану у вбивстві російського пропагандиста Татарського оголосили в розшук
У вбивстві Владлена Татарського підозрюють Дар'ю Трепову. Фото: t.me/Novynarnia

Жительку Санкт-Петербурга Дар'ю Трепову підозрюють у вбивстві російського пропагандиста та військового кореспондента Владлена Татарського.

Жінці 26 років, повідомляє "Інтерфакс", посилаючись на власні джерела у правоохоронних органах РФ. Видання пише, що підозрювану затримали. Однак, пізніше в МВС Росії повідомили, що її оголосили в розшук.

За інформацією видання, у слідства є підстави вважати, що Трепова принесла в кафе "Стріт Бар" в центрі Санкт-Петербурга коробку з бюстом Татарського, в яку був вмонтований вибуховий пристрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За хвилини до смерті Татарський хвалився подарованою статуеткою – відео

Видання "Фонтанка" опублікувало фото, надане одним з учасників зустрічі.

"Дівчина подарувала бюст і йде на своє місце, але Владлен її зупинив і попросив сісти поруч. Вона сказала, що соромиться, і пішла" ‒ розповів очевидець.

Telegram-канал Ксенії Собчак повідомляє, що Трепову вже затримували 24 лютого на антивоєнному мітингу. Тоді її звинуватили в адміністративному правопорушенні.

2 квітня у центрі російського Санкт-Петербурга стався вибух у кафе "Стріт-бар". Загинув Владлен Татарський, ще десятки осіб отримали поранення.

Татарський підтримував війну РФ проти України. У минулому він воював у складі проросійських сил на Донбасі. Перед тим відбував покарання за грабіж. Пізніше став називати себе блогером і письменником. Мав у мережі сторінку з 500 тис. підписників.

Зараз ви читаєте новину «Підозрювану у вбивстві російського пропагандиста Татарського оголосили в розшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі