четвер, 17 листопада 2022 18:23

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії назбирали ще шість сотень "зеків" на війну – Генштаб

У Росії назбирали ще шість сотень "зеків" на війну – Генштаб
Знищена російська техніка з окупантами. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

У країні-агресорці Російській Федерації продовжують набирати ув'язнених на війну проти України.

Минулого тижня у Росії завербували 650 "зеків". Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"За попередній тиждень у виправних закладах Російської Федерації завербовано майже 650 ув'язнених. Їх направлено у Ростовську область для подальшої підготовки. Медична допомога зазначеній категорії осіб у разі поранення надаватиметься виключно в медичних закладах на тимчасово окупованих територіях України", – пише Генштаб.

В РФ готують законопроєкт, який передбачає з весни 2023 року легалізацію призову на військову службу громадян України, які проживають на тимчасово зайнятих, окупованих територіях та отримали російський паспорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "пройшлися" артилерією по позиціях ворога, знищили важливий об'єкт окупантів

В окремих населених пунктах на тимчасово окупованій території Луганської області росіяни посилили адміністративно-поліцейські заходи.

Окупанти закрили в'їзди до Рубіжного з напрямків Кремінної і Варварівки. Обмежили у місті переміщення цивільних і посилили фільтраційні заходи.

Незважаючи на оголошене "завершення", військове керівництво РФ продовжує мобілізацію, повідомляв Генштаб. У Казані солдати і сержанти повтікали з військової частини. А під час передислокації в Україну двоє мобілізованих вчинили самогубства.

Окупанти завезли в Україну понад 8 тис. найманців ПВК "Вагнера". Більшість ворожих підрозділів зараз перебувають у районах вздовж лінії бойового зіткнення, розповіла українська розвідка.

Колишні ув'язнені з РФ, яких окупанти понабирали в армію, втікають з підрозділів. Зі зброєю шукають можливість повернутися в Росію.

Зараз ви читаєте новину «У Росії назбирали ще шість сотень "зеків" на війну – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі