четвер, 03 листопада 2022 18:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Шойгу набрехав про завершення мобілізації. Український Генштаб розповів подробиці

Шойгу набрехав про завершення мобілізації. Український Генштаб розповів подробиці
Незважаючи на оголошене "завершення" військове керівництво РФ продовжує мобілізацію. Фото: East News

У країні-агресорці Російській Федерації продовжується мобілізація.

Незважаючи на оголошене "завершення часткової мобілізації", військове керівництво РФ продовжує набір так званих "добровольців" для участі у війні на території України. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Військкомати отримали вказівки щодо подальшого формування так званих добровольчих підрозділів. Цими "добровольцями" можуть стати чоловіки з погашеною судимістю, без обмеження віку та за будь-якого стану здоров'я, окрім осіб, що мають офіційний статус інваліда", – пишуть.

Щоб уникнути юридичних і фінансових зобов'язань, укладання контракту з міністерством оборони РФ з такими особами не передбачається, повідомляють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "приземлили" російський літак й знищили командний пункт ворога: відео та фото

Раніше відмобілізований особовий склад російських окупантів має низький рівень морально-психологічного стану, що призводить до надзвичайних подій у місцях дислокації, розповіли у Генштабі.

Так, у підрозділах 57 мотострілецької дивізії так званих територіальних військ, на етапі злагодження у Казані, самовільно залишило частину понад 15 осіб солдат і сержантів.

А під час передислокації в Україну ще двоє мобілізованих вчинили самогубства.

Генштаб ЗСУ повідомляє про низьку навченість особового складу ворога і швидкий вихід з ладу бойової техніки, що знята зі зберігання.

28 жовтня російський міністр оборони Сергій Шойгу доповідав президенту РФ Володимиру Путіну про "завершення" мобілізації. Заявив про "виконане завдання" у "300 тисяч осіб".

Путін оголосив мобілізацію 21 вересня. Після цього майже 1 млн росіян утекли з РФ в інші країни.

Під час контрнаступу Збройних сил України на східному фронті в полон потрапила велика кількість мобілізованих росіян. Частина з них провоювали 12 днів.

За 253 дні ЗСУ знищили 74 тис. російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Шойгу набрехав про завершення мобілізації. Український Генштаб розповів подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі