четвер, 20 жовтня 2022 15:16

Спецтема: Війна Росії проти України

У розвідці розповіли, скільки найманців "Вагнера" воює в Україні

У розвідці розповіли, скільки найманців "Вагнера" воює в Україні
До бойових дій на території України залучено понад 8 тис. найманців ПВК "Вагнера". Фото: ГУР України

До бойових дій на території України залучено понад 8 тис. найманців ПВК "Вагнера" ("Ліга").

Більшість підрозділів наразі перебувають безпосередньо в районах вздовж лінії бойового зіткнення. Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ на Лиман і оборонна "лінія Вагнера": Гайдай розповів останні новини з Луганщини

"Переважну частину особового складу штурмових загонів вказаної ПВК складають найманці, завербовані з числа ув'язнених. Їхня задача – підтримка меншої за чисельністю групи досвідчених "контрактників". При цьому, найбільші втрати особового складу складають саме колишні ув'язнені", – йдеться у повідомленні.

Розвідники додають, щоб не опинитись під загрозою "кадрового голоду" "Вагнер" терміново проводить підготовку кількасот додаткових найманців з числа ув'язнених для відправки у зону бойових дій.

У вересні ЗМІ повідомляли, що російська приватна військова компанія "Вагнер", що належить "кухареві Путіна" Євгену Пригожину, завербувала для війни в Україні майже 6 тис. в'язнів російських тюрем.

Проти України воюють щонайменше чотири різні умовні армії Російської Федерації – Росгвардія, найманці приватних компаній, армія очільника міноборони РФ Сергія Шойгу та військові глави Чечні Рамзана Кадирова.

Водночас усі вони непідконтрольні одна одній, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «У розвідці розповіли, скільки найманців "Вагнера" воює в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі