пʼятниця, 14 жовтня 2022 14:52

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні воюють щонайменше чотири умовні армії РФ – Данілов

В Україні воюють щонайменше чотири умовні армії РФ – Данілов
В Україні воюють мінімум чотири армії РФ, які не в підпорядкуванні одна одній. Фото: eastnews.ua

Проти України воюють щонайменше чотири різні умовні армій Російської Федерації – Росгвардія, найманці приватних компаній, армія очільника міноборони РФ Сергія Шойгу та військові глави Чечні Рамзана Кадирова.

Водночас усі вони непідконтрольні одна одній, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю "Радіо НВ".

"У Росії відбувається досить непроста ситуація. Там на сьогодні вже з'явилося мінімум чотири армії. Як вони між собою комунікуватимуть, як братимуть участь у тих чи інших речах, поки важко сказати", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов зробив заяву про демонтаж Кримського мосту

Данілов наголосив, що у Кадирова є своя власна армія, яка не підпорядковується Росії, зокрема Шойгу. Євген Пригожин, який вважається власником ПВК "Вагнер", теж має власну армію.

"Свою армію має і керівник Росгвардії Віктор Золотов. А є звичайна російська армія, підконтрольна безпосередньо Шойгу. Ось ці чотири армії між собою рано чи пізно почнуть сперечатися. Я вже неодноразово наголошував: це лише питання часу, коли армія Кадирова почне вбивати росіян на території РФ", – додав секретар РНБО.

Спроби Росії захопити додаткову територію ще більше сприяють загальному виснаженню бойових можливостей і зниженню морального стану солдатів. Крім того, тривають розбіжності між російськими військовими угрупованнями. Творець ПВК "Вагнер" Євген Пригожин намагається відзначити своїх бойовиків на фронті.

У четвер Пригожин заявив, що його ПВК самостійно взяла під контроль Іванград – селище на південь від Бахмута. Своєю чергою бойовики так званої ДНР заявили, що взяли населений пункт разом із угрупованням невизнаної ЛНР. Вони також стверджували, що захопили Опитне. Натомість Пригожин заявив, що в Опитному тривають бої.

Зараз ви читаєте новину «В Україні воюють щонайменше чотири умовні армії РФ – Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі