неділя, 26 травня 2024 13:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Куди росіяни цілились ракетами та дронами 26 травня - у Повітряних силах розповіли

Куди росіяни цілились ракетами та дронами 26 травня - у Повітряних силах розповіли
Російські загарбники атакували Україну ракетами та дронами. Фото: suspilne.media

Російські окупанти у ніч на 26 травня випускали "Кинджали" з Тамбовської області.

А ракети Х-101 і Х-555 застосували зі стратегічних бомбардувальників у Саратовській області. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передає Gazeta.ua.

"Окупанти випустили ракети та ударні безпілотники. Класично вже ворог цілив по нашій критичній, енергетичній інфраструктурі та військових об'єктах", - сказав він.

За словами речника, комбіновані атаки РФ "відбуваються за класичною схемою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знеструмлення і вимкнення газу. Назвали наслідки російських терористичних атак на п'ять областей

"Вони намагаються запускати спочатку "шахеди", пізніше застосовують уже більш серйозну зброю. Відбулися пуски з території Саратовської області їхніх ракет зі стратегічних бомбардувальників Х-101, Х-555, потім паралельно вдарили "Кинджалами" з території Тамбовської області", - сказав Євлаш.

Сили оборони, мобільні вогневі групи, Повітряні сили ЗСУ дуже добре відпрацювали цієї ночі та знищили майже всі цілі, а саме 12 крилатих ракет типу Х-101 та Х-555 та 31 безпілотний ударний літальний апарат типу Shahed.

"На жаль, аеробалістичні ракети "Кинджал" є складними у збитті і лише один комплекс, який вже неодноразово показував себе у дії, ефективно може протистояти їм. Ми потребуємо більше таких комплексів, аби захистити нашу цивільну інфраструктуру", - зазначив Євлаш.

За його словами, росіяни нині змушені накопичувати ракети та планувати свої удари.

"Останнім часом вони застосовують свої зенітні ракетні комплекси С-300 для того, щоби бити по прифронтових територіях. Ми бачили вчорашній жахливий удар по одному із торговельних центрів на Харківщині, внаслідок чого загинули мирні цивільні люди", - додав Євлаш.

У ніч на 26 травня російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні із застосуванням 14 ракет повітряного базування та понад трьох десятків ударних БпЛА.

Українські військові знищили 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 31 ударний БпЛА Shahed-131/136.

Зараз ви читаєте новину «Куди росіяни цілились ракетами та дронами 26 травня - у Повітряних силах розповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі