неділя, 26 травня 2024 08:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Знищено 12 ракет та 31 дрон: деталі нічної атаки РФ

У ніч на 26 травня російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні із застосуванням 14 ракет повітряного базування та понад трьох десятків ударних БпЛА.

Українські військові знищили 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 31 ударний БпЛА Shahed-131/136. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Ворог, зокрема, випустив дві аеробалістичні ракети Х-47М2 "Кинджал" із літаків МіГ-31К. Пуски здійснено з повітряного простору Тамбовської облвсті РФ.

Автор: t.me/ComAFUA
  У Повітряних силах повідомили про знищені цілі РФ
У Повітряних силах повідомили про знищені цілі РФ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ масовано атакувала Україну ракетами та дронами. На Вінниччині влучили у житловий будинок

Загарбники застосували також:

- 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків Саратовська область РФ);

- 31 ударний БпЛА Shahed-131/136 (пуски з Приморсько-Ахтарська, Єйська – РФ, а також - з мису Чауда в тимчасово окупованому Криму).

У результаті протиповітряного бою зенітними ракетними підрозділами, винищувальною авіацією, засобами РЕБ Повітряних сил та мобільними вогневими групами Сил оборони України збито 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 31 ударний БпЛА Shahed-131/136.

"Повітряні цілі знищувались у Миколаївській, Одеській, Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Вінницькій та Чернігівській областях. Дякую усім, хто сьогодні вночі забезпечив цей результат. Разом – до перемоги!" - наголосив Олещук.

У Жмеринці на Вінниччині внаслідок падіння уламків ворожого дрона зазнали пошкоджень три чотириповерхових та сім приватних житлових будинків. Побито також шість легкових авто.

Постраждали троє людей. Від госпіталізації вони відмовилися.

Зараз ви читаєте новину «Знищено 12 ракет та 31 дрон: деталі нічної атаки РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі