пʼятниця, 03 березня 2023 21:21

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах натякнули на дефіцит крилатих і балістичних ракет у ворога

У Повітряних силах натякнули на дефіцит крилатих і балістичних ракет у ворога
В окупантів залишається зовсім небагато далекобійної високоточної зброї, повідомив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Фото: Укрінформ

Станом на сьогодні у російських військ бракує крилатих ракет, зокрема "Калібрів" та Х-101, а також балістичних "Іскандерів".

В окупантів залишається зовсім небагато далекобійної високоточної зброї. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

"Ворог в атаках проти наших об'єктів критичної інфраструктури використав значний арсенал ракет. Фактично, це їх стратегічний запас. На сьогодні вони мають певний дефіцит таких крилатих ракет, як "Калібр", Х-101, а також балістичних ракет "Іскандер". Тож у них залишається зовсім небагато саме цієї далекобійної високоточної зброї", – сказав речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіація та артилерія результативно відпрацювали по окупантах, зенітники "мінуснули" Су-34 – Генштаб

Також він прокоментував події на білоруському аеродромі "Мачулищі", де було виведено з ладу літак далекого радіолокаційного виявлення та управління.

"Звісно ж, добра новина для нас. Повітряні Сили будуть продовжувати збивати авіацію російської армії, і ця робота є успішною, приклад тому – сьогоднішнє знищення ворожого Су-34", – зазначив Ігнат.

Росія продовжує ракетні атаки в Україні. Їх пріоритетні цілі – енергетика, об'єкти паливно-енергетичного сектору, транспортна інфраструктура, важливі державні підприємства, є адміністративні будівлі.

Загроза завжди залишається. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Ворог, можливо, не припинить таких дій, але може скорегувати плани, пояснив речник.

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах натякнули на дефіцит крилатих і балістичних ракет у ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі